USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На українцях відпрацьовують балканський сценарій - Олег Скрипка на «Бандерштаті»

6 Серпня 2017 15:50
Про самоповагу, балканські сценарії, які зараз відпрацьовують в Україні, та про те, чи варто довіряти росіянам, розповів у рамках гутірки на фестивалі «Бандерштат-2017» Олег Скрипка.

Гутірка з музикантом та організатором фестивалів Олегом Скрипкою відбулася 6 серпня у рамках фестивалю українського духу «Бандерштат-2017».

Для того, щоб сподобатися на Заході, перш за все треба сподобатися собі, - наголошує Олег Скрипка. З його слів, усе починається з самоповаги - якщо ми не знаємо нашу культуру, традиції, не слухаємо українську музику, не читаємо українські пісні, то чому наші західні партнери будуть цим цікавитися?

Отже, українська музика повинна спочатку заволодіти власним ринком, а згодом виходити на західні.

У 1990-ті роки на Балканах відпрацьовували ті ж самі сценарії, які нині розгорнуті в Україні,- розповідає Олег Скрипка.

Він нагадав бандерштатівцям про те, як розпочалася війна у Хорватії та Боснії. Там паралельно були створені місцеві «ДНР»: більшу частину Боснії та Герцеговини зараз займає «Республіка Сербська», а в Хорватії також буда створена Сербська народна республіка.

Згодом, коли на ці території прийшли «рятувати братушек з автоматами», загинуло 100 тисяч осіб. Хорвати тоді пішли воювати і відстояли свої території, а в Боснії, яка зараз є найбіднішою республікою, скрізь можна побачити російські та сербські прапори, московський та сербський патріархат, почути сербську мову. Отже, сербське питання боснійці та хорвати вирішили по-різному.

Тепер українці можуть як боснійці бути в занепаді, або як хорвати та чорногорці вступити в НАТО, відремонтувати дороги тощо. Скрипка наголосив, що ці речі на Балканах розпочиналися з мови, музики і визнання толерантності до «братушек». Нічого сентиментального, мовляв, це усе відпрацьовані сценарії, які зараз випробовують на нас.
Говорячи про спілкування з російськими рокерами, він зауважив, що спілкуватися не варто ні з ким з них. Так, опозиціонери чи путінці всеодно росіяни, а ця нація створена на тезі завоювання інших територій, тож існування та незалежність України суперечить концепту існування російської держави.

Яким толерантним не був би росіянин, для них принциповим є питання про те, що ми браття та один народ, а отже вони мають право на нашу територію. Це, мовляв, за 2-3 чаркою горілки скаже будь-який російський опозиціонер. Вони не визнають нашу окремість та самостійність, наше існування для них абсурд, тому тут не може бути ніякої толерантності - потрібно, з його слів, будувати свою історію, відгородившись від них стіною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Буль-буль-буль буль- Показати IP 6 Серпня 2017 16:00
Олеже, займись краще піснями, це в тебе краще виходить. Не залазь у прогнози, бо це - справа невдячна.
Анон Показати IP 6 Серпня 2017 16:59
Кличка чого з собою не взяв?
Закохана в Україну Показати IP 6 Серпня 2017 17:01
Все правильно каже Олег, так і є! Підтримую.
Я Показати IP 6 Серпня 2017 18:31
Ніби і так,але страх як не люблю коли музикант лізе в політику і взагалі люди,я так розумію,туди пішли музику слухати,розважатись,а не щоб срали їм в голову як по телевізорі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus