USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На «Устилузі» в чоловіка вилучили монітор та системний блок на 70 тис.

6 Жовтня 2017 12:37
За ввезення в Україну через митний пост «Устилуг» монітора та системного блоку чоловік заплатить штраф у розмірі 100 відсотків вартості вилучених товарів з конфіскацією цих товарів – понад 70 тисяч гривень.

Через перевищення норми ввезення товару для особистого користування волинські митники в Устилузі вилучили у громадянина комп’ютерну техніку.

Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

На митному посту «Устилуг» смугою руху «зелений коридор», тобто без письмового декларування з наміром уникнути оподаткування митними платежами, громадянин України С., який перетинав кордон в напрямку в’їзду в Україну, намагався ввезти для особистого використання комп’ютерні монітор та системний блок. Їх вартість відповідно до товарно-супровідних документів становить 9648 польських злотих, що по курсу НБУ на дату правопорушення дорівнює 70 948,38 грн. Це перевищує в кілька разів норму ввезення товару на одну особу (до еквівалента 500 євро).

Посадовими особами митниці прийнято рішення про тимчасове вилучення товару до рішення суду. Санкції статей 471, 472 Митного Кодексу України, за якими порушника притягнуть до відповідальності, передбачають накладення штрафу у розмірі ста відсотків вартості вилучених товарів з конфіскацією цих товарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2017 10:22
Молодці прикордонники, хтось ввозить вантажівками нову та б.у. техніку, а тут хтось собі комп'ютер купив за кордоном то його оштрафували...це нормально?!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus