USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Венеційському кінофестивалі проведуть Український день

29 Серпня 2023 23:41
На 80-ому Венеційському кінофестивалі проведуть Український день, аби підтримати постраждалу від війни Україну та нашу кіноіндустрію.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Variety.

Український день Венеціанського фестивалю відбудеться 6 вересня у Spazio Incontri в готелі Excelsior.

Перша панель називатиметься «Українська кіноіндустрія під час війни» і включатиме презентацію стану справ у вітчизняній кіноіндустрії від голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук.

Після цього відбудеться ще одна панель під назвою «Знімати в Україні: Підтримка та співпраця», в якій візьмуть участь кілька продюсерів: Артем Колюбаєв, голова Державного агентства України з питань кінематографії; Вікторія Ярмощук, голова Української кіноасоціації; Сергій Лавренюк, голова Української асоціації кіноіндустрії та режисер Філіп Азуле. Модератором обох панелей буде український телеведучий Володимир Остапчук.

Цього року в секції Horizons Extra Венеційського кінофестивалю відбудеться прем’єра фільму «Назавжди-назавжди» українського режисера-початківця Анни Бурячкової, яка завершила основне фільмування в Києві всього за два місяці до повномасштабного вторгнення.

Ювілейний 80-й Венеційський кінофестиваль триватиме з 30 серпня по 9 вересня. Цим заходом, Фонд Венеційської бієнале, «підтверджує свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає». Це продовження подібних ініціатив на підтримку України, організованих бієнале в рамках секцій візуального мистецтва та архітектури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus