USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На війні з РФ загинув політв'язень часів Януковича Сергій Павліченко

25 Листопада 2023 10:57
18 листопада поблизу села Вербове Запорізької області загинув представник ультрас київського «Динамо», політв'язень часів Віктора Януковича Сергій Павліченко.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на «WBC Ультрас Динамо».

Сергій Павліченко був бійцем 78-го полку Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«Відчайдушно захищав Україну до останнього подиху. Всі ви знаєте Сергія, який за своє життя переживав дуже важкі періоди і зараз віддав найцінніше...» – пишуть представники руху фанатів «Динамо».

Нагадаємо, у 2013 році Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія – до 13 років позбавлення волі. Їх звинувачували у вбивстві судді Сергія Зубкова.

У своїй скарзі на вирок Павліченки просили тодішнього генпрокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого столичної прокуратури. За їхнім твердженням, він сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків. Також обвинувачені заявляли, що до них застосовували тортури.

Павліченків звільнили у лютому 2014 року – на виконання постанови Верховної Ради України «Про звільнення політв'язнів», яка передбачала звільнення 23 людей по всій Україні.

Протягом часу, коли Павліченки були засуджені, фанати «Динамо» проводили акції з вимогою відпустити політв'язнів. На кожному матчі киян фани вивішували банери із закликом: «Свободу Павліченкам».

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя! Вічна памʼять!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Maха Показати IP 25 Листопада 2023 18:07
гинуть Кращі
Олександр Показати IP 25 Листопада 2023 18:28
А шо з коз...ми причетними до їх засудження трапилось? Шо! Як завжди?..
Дмитро Показати IP 1 Грудня 2023 20:15
світла память

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus