USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На військовий облік жінки зможуть стати онлайн, – заступниця міністра оборони України

28 Грудня 2021 20:12
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що новий закон про військовий облік жінок не був несподіваним. За її словами, таке рішення уряд ухвалив лише заради того, щоб навести лад в обліку, а також оновити й удосконалити його.

Вона зазначила, що закон, який запровадив такий облік, було ухвалено ще в березні цього року. Підтримала його абсолютна більшість фракцій. Тобто, за словами Маляр, це було спільним парламентським рішенням, спрямованим на оновлення, удосконалення системи військового обліку, повідомляє ТСН.

«Військовий облік жінок був і раніше. Приміром, постановою КМУ від 1994 року було передбачено близько 40 професій/спеціальностей, що були підставою для взяття жінок на військовий облік. Що цікаво, до 2008 року було заборонено оприлюднювати цю постанову», – написала Маляр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Заступниця міністра додала, що відтоді частина професій зникла, інші з’явилися. Саме через це порядок взяття на військовий облік потребує оновлення та вдосконалення.

Вона пояснює, що держава це робить для того, аби навести лад у військовому обліку та знати потенціал, адже однією з багатьох проблем, яка стала очевидною у 2014 році, є зруйнована система військового обліку.

Ганна Маляр зазначила, що йти до військкоматів уже завтра не потрібно. На це буде відведено увесь 2022 рік.

«Протягом 2022 року Генеральний Штаб створить низку документів, які зроблять процес військового обліку зрозумілим, прозорим та максимально зручним. Також будуть переглядати вже чинні норми», – написала вона.

Крім того, підкреслила, що наразі міністерство працює над тим, щоб перевести в онлайн-формат та автоматизувати цей процес хоча б у частині, де це буде технічно можливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Манергейм Показати IP 28 Грудня 2021 21:36
До чого ваше керівництво безмозгле,бездарне,безграмотне навіть на 8 (восьмому) році війни. Мозгів навіть задню включити не вистачає
Ніколь до Манергейм Показати IP 19 Серпня 2022 16:09
Серйозно?) здаватись ніхто не буде ніколи!!!!! Тільки вперед тільки докінця ми не здамося!!!!!!!!!!
Я Показати IP 29 Грудня 2021 05:20
придурки............
Отакої Показати IP 29 Грудня 2021 09:09
Передаю привет Анне маляр: советником министра обороны Украины Алексея Резникова является человек с российским паспортом Александр Маринов. У него есть брат – Николай Маринов, который занимает должность заместителя главы Николаевской облгосадминистрации, а перед этим (с 2010 по 2014 год) он был замминистра курортов и туризма АР Крым. Согласно «непроверенному документу»,, «советник» министра обороны Александр Маринов в 2016 году продлил паспорт гражданина России, выданный в 2007 году.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus