USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На водоймах Волині розпочався нерестовий період

2 Квітня 2024 06:43
Із 1 квітня 2024 року у Волинській області розпочинається щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів, вона триватиме до 9 червня.

Нерест – це найважливіший період в житті риб, процес масового природного відтворення водних біоресурсів, який відбувається протягом строку, обумовленого кліматичними та біологічними умовами, повідомляє рибоохоронний патруль Волині.

Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Волинській області на підставі Науково-біологічного обґрунтування термінів весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у 2024 р., розробленого Інститутом рибного господарства НААН України, видано наказ від 25 березня № 38 «Про затвердження перенесення строків заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту та переліку меж нерестовищ у період нересту».

Читати ще: У Шацькому нацпарку – нерестова заборона на вилов риби

Строки заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Волинської області, за виключенням водосховищ, на період нересту визначені Правилами промислового рибальства та Правилами любительського рибальства:

– з 1 квітня по 20 травня – на річках та їх кореневих водах;

– з 1 квітня по 10 червня – на озерах, ставках;

– з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави).

На рибогосподарських водних об’єктах, що розташовані на території природно-заповідного фонду нерестовий період встановлений відповідно до їх положень:

– з 20 березня по 10 червня – на озерах Шацького НПП;

– з 20 березня по 30 травня – на річках НПП «Прип’ять – Стохід»;

– з 1 квітня по 20 травня;

– на озерах НПП «Прип’ять – Стохід».

Читати ще: На Волині екологи оштрафували 13 рибалок-браконьєрів та вилучили 530 метрів сіток

Відповідно до Правил рибальства забороняється:

добування (вилов) на нерестовищах у період нересту, в тому числі з берега;

добування (вилов) у період нересту, за виключенням добування (вилову) водних біоресурсів на не заборонених органами рибоохорони ділянках рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега;

пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях, у період нересту, на нерестовищах (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Порушення Правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Волинський рибоохоронний патруль спільно з правоохоронними та природоохоронними службами посилено контролюватиме водойми області в нерестовий період та закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

З наказом та переліком нерестовищ можна ознайомитись за посиланням: https://vl.darg.gov.ua/files/18/Nakaz%20nerest%202024.pdf
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus