USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині рибоохоронний патруль оштафував рибалок-порушників

1 Лютого 2024 21:46
За минулий тиждень державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 22 порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед них – 21 порушення за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням кількості дозволених знарядь, вилов риби на зимувальних ямах). Складено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

На порушників накладено 1921 грн штрафів.

Читати ще: На такому льоду 10 чоловік може стояти: плюсова температура у Луцьку не зупиняє зимових рибалок. Відео

Зокрема 23 січня на рибогосподарському об’єкті поблизу села Журавичі Луцького району двоє громадян ловили рибу зимовими жерлицями, мали їх по 13 штук.

24 січня на зимувальній ямі в річці Західний Буг неподалік села Заставне Володимирського району чоловік ловив рибу спінінгом, однак нічого не впіймав.
24 та 27 січня під час рибоохоронних рейдів в урочищі Чебені заплави річки Стир неподалік села Топільне Луцького району виявлено 12 порушень. Чоловіки рибалили зимовими вудками на зимувальній ямі.

25 січня на рибогосподарському об’єкті поблизу села Гірники Ковельського району громадянин пересувався по кризі скутером у період льодоставу за відсутності спеціально обладнаних льодових трас.
Рибоохоронний патруль нагадує: у період з 1 грудня 2023 до 30 червня 2024 року встановлено заборону на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області.

З 1 листопада 2023 року на Волині діє заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до нерестової заборони 2024 року. У цей період любительська риболовля дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям.

Заборонено добування (вилов) у осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм.

Також заборонено добування (вилов) гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує сім одиниць на одного рибалку.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus