USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь не отримала понад 50 мільйонів митних грошей на дороги

6 Листопада 2017 11:31
Із серпня не відбувається перерахунок коштів на Волинь в рамках митного експерименту. Через борги столиці перед областю, волиняни не можуть розрахуватися з дорожниками за виконані роботи.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 листопада.

Зі слів заступника начальника Волинської митниці ДФС Василя Германа, за січень-жовтень 2017 року митники зібрали 6,3 мільярда гривень.

«Виконання становить 141%, відповідно, перевиконання – 1,8 мільярда гривень. Попередньо порахували, що за жовтень від перевиконання на дороги Волині має надійти понад 22 мільйона гривень», - розповів Василь Герман.

Нагадаємо, вже декілька років на Волині діє урядовий експеримент, у рамках кого 50% від перевиконання індикативних показників Волинської митниці спрямовується на ремонт автошляхів. За ці кошти ремонтували трасу Луцьк-Львів.

Через відсутність надходження запланованих коштів, зі слів голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, перед дорожниками є борги.

«Від перевиконання митних надходжень не надійшли кошти за серпень, вересень та жовтень. Ці гроші мали б бути на депозитах і давати додаткові надходження в обласний бюджет, а це сума понад 50 мільйонів гривень. Більше того, в нас є зобов’язання перед підрядниками», - сказав Гунчик.

Щодо боргу начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак зауважив, що до столичного керівництва щомісяця звертаються, аби відбувся перерахунок та кошти на Волинь надійшли.

Нагадаємо, що затримка з надходженням коштів вже була цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дорожник Показати IP 6 Листопада 2017 11:55
Коли вже буде порядок в області? Цей Гунчик нічого не вирішує... Тільки в райони , і в ресторан з підстилкою.
Анонім до Дорожник Показати IP 6 Листопада 2017 15:06
Думаєш, Гунчик гроші прикарманив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus