USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волинь обіцяна вакцина БЦЖ не надходила

11 Листопада 2014 18:14
У Міністерстві охорони здоров’я хваляться, що на півроку забезпечили українських немовлят вакциною БЦЖ. А ось на Волині досі не отримали жодної дози.

Про те, що БЦЖ в сфері медицини є, заявив виконувач обов'язків Міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець під час урядового дня для регіональних ЗМІ, який відбувся в Києві 10 листопада.

Так, з його слів, в Україні вдалося розблокувати 509 тисяч доз БЦЖ. Це дозволяє всю країну забезпечити на 6 місяців, переконував міністр. Термін придатності цієї вакцини - до вересня 2015 року.

Тому в міністерстві стверджують, «доручили терміново відновити використання залишків вакцини БЦЖ, надавши перевагу дітям першого року життя». Крім того, в Києві рекомендують розробити оптимальний графік щеплень, оскільки 1 флакон розрахований на 20 щеплень, тож треба розрахувати якнайточніше, щоб максимально використати вакцину.

Однак, на Волині як не було вакцини, так і досі немає, інформують в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА.

А начальник Луцького міського управління охорони здоров’я Федір Кошель каже, що вже практично півроку новонародженим не роблять щеплень вакциною БЦЖ.

«Головне, щоб дали. Якщо тільки для новонароджених – то вистачить забезпечити пологові будинки», - каже він.

Однак може бути проблема з дітками, яких при народженні не вакцинували, а з моменту їх появи на світ минуло більше двох місяців. Адже таким діткам потрібно буде закуповувати з міського бюджету ще й туберкулін, а одна доза коштує близько 120 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КРАЯНКА Показати IP 12 Листопада 2014 10:07
І СЛАВА БОГУ! НЕ КАЛІЧТЕ ДІТЕЙ! ВАКЦИНИ - ЦЕ ВІДМИВАННЯ КОШТІВ, А НАСЛІДКИ ВІД НИХ - ЦЕ ПРОБЛЕМА БАТЬКІВ СКАЛІЧЕНИХ ДІТЕЙ! ЗДОРОВ"Я МОЇХ ДІТЕЙ ПІСЛЯ НЕВДАЛОЇ ВАКЦИНАЦІЇ НІЯКА МЕДИЦИНА ВЖЕ НЕ ПОВЕРНЕ!!!
Правильно до КРАЯНКА Показати IP 12 Листопада 2014 10:35
Нехай ті, що в медицині працюють всяку гидоту своїм дітям вводять в організм, пр....ки, тільки гроші відмивають. Ну от для чого, скажіть мені, дитині, якій 1 день від народження, отрута в організм???? Попридумували якоїсь ху...ні, що невакциновані діти хворіють. Да хворіють вони після щеплень!!!! Бо щеплення розраховані на те, щоб вгробити імунітет дитини, щоб вона в репродуктивному віці вже не змогла народити своїх здорових дітей. Цим і займається наша влада- частину знищать на сході у війні, а решті будуть отруту колоти у вигляді вакцин сумнівної якості. Ну наша влада просто займається геноцидом. А батькам у пологових будинках бажано слідкувати, щоб дітей кололи поменше. Бо 90 % вакцин -непотрібні і є по суті непотребом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus