USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У Луцьку погіршується колективний імунітет

18 Березня 2015 09:16
Колективний імунітет формується, коли щеплено 90-95% населення. Однак у зв’язку з дефіцитом вакцини, ця ситуація значно погіршується. Щороку все менше луцьких діток щеплюють обов’язковими вакцинами, через те, що держава не забезпечує їх ними.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства міської ради сьогодні, 17 березня.

Начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель повідомив, що останні роки вакцина для щеплень, яка закупляється за кошти держбюджету, погано надходить у медзаклади. До прикладу, у 2014 році вакцину БЦЖ отримали 60% дітей, а в 2013 році цей показник становив 76,8%. Від поліомієліту щепили торік 48% ( у 2013-му - 58,4%) дітей. Ще гірша ситуація з вакциною АКДП (адсорбована кашлюково-дифтерійно-правцева вакцина): її отримали 24% луцьких діток у 2014 році. Тоді як у 2013-му цією вакциною щепили 53% дітей.

«У Луцьку катастрофічно не вистачає вакцини», - зазначив Федір Кошель

Стовідсоткового забезпечення вакцинами в Луцьку не було вже давно. Надходять вони нерегулярно, відтак, календарі щеплень не дотримуються. Останнім часом луцькі батьки все частіше погоджуються на вакцинацію своїх дітей, відмовників значно поменшало. Щоправда, це напряму пов’язане з дефіцитом вакцини.

Міністерство охорони здоров’я, каже Федір Кошель, обіцяє вирішити проблеми з поставкою вакцин до кінця року через міжнародні організації. Одна з проблем незабезпечення препаратів дітей – місце розташування виробника: Російська Федерація. Однак, ймовірно, нестача вакцини з’явилася більше через нестачу коштів у держбюджеті, аніж через політично-військові мотиви.

До слова, нині практика, коли батьки самі в аптеках купували вакцину і приносили в поліклініки, не застосовується. Адже по-перше, вакцина має пройти весь ланцюжок зберігання. А по-друге, придбати її ніде, адже аптеки теж не мають звідки отримати препарати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лучани Показати IP 18 Березня 2015 09:33
Заборонити нещепленим відвідувати дитсадки та школи. Вони створюють небезпекку для нормальних дітей. Малограмотних батьків штрафувати за створення небезпеки для дітей.
мама до лучани Показати IP 18 Березня 2015 11:21
ви придуркуваті,що ви говорите.Ви,хоч знаєте чими ви вакцинуєте своїх діток, прямо наряжаєте на біду. Хто і ким перевіряється ця вакцина. А ніким? Ніякої відповідальності наша держава,де вся поглинута в корупції і злодійстві не несе.Моя дитина,якщо не щеплена несе вашій загрозу,клепки у вас не має.Ви ж добровільно заражаєте свою дитину хворобою,щоб організм борорвся з нею. А ваша дитина хворіє 5 раз на місяць,яка вакцинація-це вбивство.А моя раз чи два на рік.То чия заразна дитина, ваша чи моя. У вас вже нічого в голові немає-полова.
теж мама до мама Показати IP 18 Березня 2015 11:34
а Ви , значить, НЕ ПРИДУРКУВАТІ=))))) Я знаєте живу в Україні - і на іншу країну не розхраховую.... ідіть і зробіть мітинг-акцію-протест...перевірте цю вакцину... Я ризикую, щеплюючи своїх дітей... І МАЮ ПРАВО НЕ ХОТІТИ !!!! щоб мої діти сиділи за партою чи спали поряд на ліжечках з вашими.... ДЕРЖАВНІ САДКИ РОЗРАХОВАНІ НА ГРОМАДЯН, ЯКІ ДОТРИМУЮТЬСЯ ПРИЙНЯТИХ НОРМ....для таких як ви - це ж ваше право - і я - до речі - не називаю вас при цім ПРИДУРОШНОЮ - є приватні садки , навіть школи... нема у Луцьку - так переїзджайте=)))) вам же здоров'я дітей дорожче, авжеж? я знаю одне : я не протестую, бо не знаю а чи взагалі завтра не опинюся з дітками на вулиці, не маючи роботи і житла... от і корюся " режиму". і не ображаю вас- У КОТРОЇ В ГОЛОВІ НЕ ПОЛОВА=)))) ТОМУ ВАМ БАЖАНО ХОЧА Б ЩЕПИТИ СВОЇХ ДІТЕЙ ВІД Х А М С Т В А, яке їм на жаль передалося вам по спадковості !!!!!!!!!!!!!!!
мама до теж мама Показати IP 18 Березня 2015 13:00
я то Луцька, а ти полешка ,видно,то вали на Полесся, а я з сво'ю дитиною розберуся сама.
лучани до мама Показати IP 18 Березня 2015 11:35
Наукою та практикою доказано,що від вакцинацій більше корисного ,ніж негативного. Безграмотних сектантів потрібно тримати у клітках від нормального суспільства.
небайдужий Показати IP 18 Березня 2015 09:38
А ще ефективніше було б безоплатно прищеплювати всіх,хто перебуває в так званій групі ризику, адже далеко не всі батьки мають кошти на придбання недешевої вакцини. Але всі розуміємо - що це із розряду нереального. . .
до лучани Показати IP 18 Березня 2015 10:56
Ви взагалі розумієте що пишете? у мене є знайомі їхій дитинці ще в місячному віці зробили щеплення почался ускладнення (я нівякому разі не узагальнюю, але бувають різні поодинокі випадки) і дитинці вже 4 рочки відвідує садочок але їй щеплень більше робили після того випадку бо ризик ускладнень перевищує корисність прививки. то по вашому таким діткам заборонити відвідувати садочки?
лучани до до лучани Показати IP 18 Березня 2015 10:59
Наукові інститути та вчені люди є тупішими за дикунів?
лучани Показати IP 18 Березня 2015 11:39
Для мамашок. Введіть у пошук- Дитячий поліомієліт наслідки.
Медик Показати IP 18 Березня 2015 12:59
Ускладнення після вакцинаціі дуже часто-це не наслідок неякіснойі вакцини,а наслідокХАЛАТНОСТІ педіатра чи батьків!у поліклініці почасти навіть темп-ру тіла не вимірюють перед процедурою.Я уже не кажу про те,що відсотків30 батьків ЗНАЮТЬ,що за2 тижні ДО і 2 тижні після прививки дитина має бути здоровою! обмеження стосуються і дітей з проблемами травлення! Наші педіатри керуються міністерськими вказівками,де протипоказанням вважаються важкі форми неврологійі,епілепсія,глибока недоношеність.Про те,що дитину з нежиттю НЕ МОЖНА прививати у цих папірцях не написано! Висновок:шановні батьки,передусім,ВИ маєте бути обізнані у деталях,бо ви відповідальні за свойіх діток!
1 до Медик Показати IP 18 Березня 2015 14:46
МОЖУ ПІДПИСАТИСЯ ПІД КОЖНИМ ВАШИМ СЛОВОМ. ДЛЯ МАМОЧОК, ШАНОВНІ ПРОЧЕТАЙТЕ ПОСТ ЦІЄЇ ЛЮДИНИ І ВИВЧІТЬ ЙОГО НА ПАМ'ЯТЬ.
Анонім до 1 Показати IP 18 Березня 2015 15:11
Я то підписаласяМедик.насправді я,скажімо так,сама собі медик і просто мама. Коли ти ставишся до батьківства свідомо й відповідально,то вивчаєш і медицину,і педагогіку,і право,ким би ти не був за професією! Бо це потрібно,щоб захистити й виховати свою дитину передусім.Шукати винних у власному невігластві найлегше...
Юлія Показати IP 18 Березня 2015 14:30
Завдяки вакцинації, було поборено багато тяжких хвороб. Не вакцинувати дітей - це неправильно. Просто наші люди перестали довіряти державі, яка просякла корупцією. Саме держава закуповує вакцини і повинна контролювати їх якість. В нас же закуповують саме дешеве по самим високим цінам, щоб більше покласти в кишеню чиновників різного рівня. От і маємо те що маємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus