USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині 286 шкіл частково перейшли на дистанційне навчання

23 Вересня 2021 19:09
Учні середньої та старшої ланки 286 шкіл області з 23 вересня перейшли на дистанційне навчання.

Про це під час брифінгу повідомила керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна, передає Суспільне.

У 302 школах на Волині вже подолали бар’єр у 80 % вакцинованих освітян і продовжують працювати в очній формі.

Зі слів Людмили Плахотної, наразі рівень вакцинації освітян на Волині майже 53 %. Під час брифінгу головна освітянка озвучила перелік громад, у яких усі школи змушені були перейти на дистанційне навчання. «Не працюють належне сьогодні усі навчальні заклади в Мар’янівській, Велицькій, Головненській, Дубечненській, Любомльській, Рівненській, Шацькій і Пороміській громадах», – сказала керівниця управління освіти.

Натомість в Доросинівській, Копачівській, Рожищенській, Велимченській, Заболотівській, Луківській, Поворській, Іваничівській та Самарівській громадах усі школи змогли продовжити роботу у звичайному режимі. Усі освітні заклади цих громад вакцинували більше 80% своїх працівників.

Як розповіла під час брифінгу заступниця директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Надія Костирка, зараз на території області є 9 активних спалахів COVID-19, 7 з них – у школах. «Від початку цього навчального року на коронавірус захворіли 117 школярів та 73 працівники освіти. Продовжують зараз хворіти 108 дітей», – сказала епідеміологиня.

Наразі спалахи коронавірусної інфекції зафіксували у школах Ківерцівської, Турійської, Камінь-Каширської та Ковельської громад.

Як розповів Суспільному в телефонному коментарі керівник управління освіти Луцької громади Віталій Бондар, з 38 шкіл громади, в очній формі працюють 18 закладів.

Як ми писали, у Луцькому національному технічному університеті на три дні призупинили навчання. Це пов’язано з тим, що в ЛНТУ ще не подолали 80 % бар’єр з вакцинації працівників.

21 вересня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила «жовтий» епідеміологічний рівень по всій території України з 00:00 годин 23 вересня. Таке рішення було ухвалене через погіршення епідеміологічної ситуації.

Читайте ще: Луцьк у «жовтій» зоні: як працюватимуть школи, садочки і позашкілля

471 школа з 23 вересня, у зв’язку із запровадженням «жовтого» рівня епіднебезпеки, має перейти на дистанційну форму навчання. 117 навчальних закладів подолали бар’єр у 80 % вакцинованих.

Наявність 80% вакцинованого персоналу проти коронавірусної хвороби COVID-19 не поширюватиметься на дитячі садочки, спецзаклади загальної середньої освіти, 1-4 класи. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гейц Показати IP 23 Вересня 2021 20:29
Молодці, так тримати!!! Всі отримаєте ковбасу, все як писав ваш Шевченко.
123 Показати IP 23 Вересня 2021 20:42
Яка дикість. Що відбувається.Начальство заставляє з матюками людей вакцинуватися з погрозами невиплати премії та звільнення.Люди записуйте на диктофони цих уро... Треба щоб усі знали їх...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus