USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині 40 людей з інвалідністю відпочили у таборі «Шалом»

26 Липня 2018 22:52
Близько сотні людей, 40 з яких – люди з інвалідністю стали учасниками відпочинку під назвою «Шалом».

Табір, організований церквою «Фіміам» відбувався з 13 по 20 липня у селі Заозерне Любомльського району на базі Ретріт-центру церкви, повідомляє прес-секретар Руху Реформації на Волині.

Уже кілька років поспіль євангельська церква «Фіміам» проводить таборування для людей з фізичною неповносправністю. Цьогорічна табірна програма занурила відпочиваючих в старозавітну історію життя біблійного герояЙоси па та дала можливість відчути увесь колорит тодішнього життя єврейського народу.

Табір став справжнім святом. Для тих, хто тижнями, а то й місяцями не має змоги вийти зі свого помешкання, перебування у ретріті – це ніби подих свіжого повітря чи ковток джерельної води.

Зустріч на базі Ретріт-центру була дійсно довгоочікуваною. Люди з інвалідністю цілий рік мріяли потрапити в цю атмосферу. Учасниками дійства стали жителі Луцька, кількох районів Волинської області, а також з Тернополя та Рівного.

З першої ж хвилини перебування в ретріті для відпочиваючих почалося нове життя, сповнене радості, позитиву та незабутніх емоцій. Як і люди з інвалідністю, так і їхні супроводжуючі впродовж тижня відчували особливу увагу, непідробну турботу та справжню любов.

По приїзді гостей команда організаторів та волонтерів, які були по-особливому вбрані, радо зустрічала усіх, пригощаючи єврейськими стравами і напоями.

Для кращої комунікації та комфорту відпочиваючі та їхні помічники відразу сформувались у 6 груп: 4 чоловічих і 2 жіночих. Найважливішою частиною програми було щоденне біблійне навчання, яке проходило в цих групах. На прикладі життя Йосипа відпочиваючі мали можливість роздумувати про актуальні для кожної людини теми: заздрість, випробування, успіх, гріх, прощення. Важлива істина, на якій акцентували увагу – довіра Богу у всіх обставинах життя. Саме це дає такий необхідний кожному «шалом», тобто мир від Бога.

Щовечора біля вогнища разом з християнськими музичними виконавцями відпочиваючі прославляли Бога в піснях, переглядали фото за день, спілкувалися. Кожна з груп представляла свою команду у постановках з життя Йосипа. Представлення проходило дуже весело та пізнавально, адже в ньому були задіяні всі відпочиваючі.

Коли цьому сприяла погода, тиждень видався дощовим, усі охочі мали можливість поїхати на Мале Згоранське озеро. Людей з інвалідністю катали на надувних човнах, дехто купався, інші просто спілкувалися, милуючись гарним краєвидом та насолоджуючись ароматом хвойного лісу.

Ще однією цікавинкою табору був спа-салон. Волонтери влаштували справжнє перевтілення для кожного, хто скористався послугами перукаря, косметолога та візажиста.

Привітна атмосфера, хороші умови проживання, смачна і різноманітна їжа, ранкова запальна енергійна зарядка, настільні й загально-табірні ігри, біблійне навчання, ранкові й вечірні програми, зустрічі біля вогнища – це все зробило відпочинок незабутнім. Від’їжджаючи, люди зі сльозами вдячності прощалися до наступної зустрічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus