USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині 57 готелів транслюють канали з російською пропагандою

28 Серпня 2014 14:04
На Волині - 57 великих і малих готелів, де є можливість трансляції каналів з російською пропагандою.

Про це сьогодні, 28 серпня, повідомив представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич.

«Наших сил недостатньо для здійснення оперативного контролю по відімкненню російських каналів. Тому Міністерством внутрішніх справ України підписаний

наказ про спільні дії Національної ради України та Міністерства внутрішніх справ про заходи тимчасового припинення трансляції російських каналів на території України», - розповів він.

Разом з тим, Степан Родич зауважив, що у правоохоронців уже є конкретні завдання щодо боротьби з кіберзлочинністю.

Так, зі слів представника Нацради на Волині, уже визначили певний фронт робіт, оскільки різко заборонити трансляцію шкідливих каналів неможливо. Відповідні служби проводять роз’яснювальну роботу щодо відімкнення російських каналів, зокрема для тих, хто має у власності великі готелі та відпочинкові комплекси.

«Словом, ми можемо зупинити ракету, адже саме ми віддаємо наказ ракеті летіти», - зазначив він.

Однак, як пояснив керівник ВДІМ УГБ УМВС України у Волинській області, підполковник міліції Роман Бурнаховський, першочергово правоохоронці проводитимуть профілактичні роботи, тобто розмовлятимуть із власниками рекреаційних закладів області.

Утім, існує низка проблем, пов’язаних із припиненням ретрансляції пропаганди ворога, зокрема супутникове телебачення.

«На жаль, повністю перекрити супутниковий сигнал неможливо, хоча, згідно із законом, розробляються конкретні дії, аби звернутися до тих людей, які налаштовують тюнери з проханням утримуватись від каналів, на які в Україні існує заборона. Ми не можемо передбачити, яким чином буде поводити себе Росія у відношенні до України під час інформаційної війни», - резюмував представник Нацради на Волині.

Він зазначив, що на даний момент проводять спеціальну роботу, і власники таких готелів Луцька, як «Україна», «Світязь» та «Срібні лелеки» уже відключили російські канали, окремі з них – іще в квітні.

Загалом, у Луцьку і в районі - 26 готелів з мережами супутникового телебачення. Величезні проблеми були із провайдером «Воля», власники якого – у Києві, тож вперто не хотіли відмикати телеканали агресора. Однак, місцеві провайдери із великим розумінням віднеслись до ситуації і миттєво зреагували на вимогу припинити показ пропаганди із РФ.

Нагадаємо, в Україні заборонене мовлення наступних російських каналів:

«Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», «Life News», «Russia Today».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
111 Показати IP 28 Серпня 2014 14:06
Ось цей плакат(на фото) якраз до Родича підходить!!!
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2014 15:08
Відпочивав в Пансіонаті "Шацькі озера" в серпні, транслюють російські канали
Може я шось не розум Показати IP 28 Серпня 2014 15:41
ну,ок. тоді давайте кожному готелю запропонуйте і табличку повісити з текстом "не обслуговуємо гостей з Росії,або і того-російськомовне населення". Тоді приватні підприємства готельно-ресторанного господарства, які апріорі мають бути Аполітичними (як врач-существо безполое,пригадуєте?),-вилетять в просак. Ні в якому разі не підтримую ані російське вторгнення,ані тим більше їх диб..у інформаційну війну, але,панове, розумна людина знайде як і що від чого відрізнити і відфільтрувати, не мішайте це з сервісом і правами проживаючих. нумо не уподоблятись ...
Петро до Може я шось не розум Показати IP 28 Серпня 2014 16:14
Я то з вами згоден, шановний. Але, мені здається, ви досить мало спілкуєтеся з пересічним жителем.. Я жодним чином не хочу когось образити, але свідомих ситуації, а також бажаючи думати та аналізувати, на жаль, зовсім мало. Багато людей які просто сприймають (програмуються) тим, що бачать по ТВ. Саме вони потребують захисту. Інформаційна війна ведеться як проти українства як такого, так і замилювання очей громадянам РФ. Ми повинні захищатися. Про цю проблему просто так не забудеш
Може я шось не розум до Петро Показати IP 29 Серпня 2014 10:06
Ой, Петро, я і є пересічний житель. А от Вам бажаю детальніше вивчити готельну публіку... Бо серед них якраз кожен перший,хто працює, подорожує,має гроші і витрачає їх по готелях, розуміє і відфільтровує те, що подається по телевізору. І синів і себе оберігає від "йти на передову" і взагалі воювати... Відключіть канали бабусям, усьому населенню, а готелі тут ні до чого. Тут мультинаціональна публіка.
Думка Показати IP 28 Серпня 2014 16:47
А я дивлюсь 3 канала: українські, европейські і рашу. І РОБЛЮ ДЛЯ СЕБЕ ВИСНОВКИ. КОЛИ ДИВИТИСЬ ОДИН КАНАЛ , ТИ ЗОМБУЄШСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus