USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СПИСОК заборонених в Україні російських телеканалів

28 Серпня 2014 12:56
У Міністерстві внутрішніх справ підписали наказ про спільні дії МВС і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Так, відповідний документ розробили з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, що пропагують війну та насильство в Україні.

Про це сьогодні, 28 серпня, повідомив представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич.

З його слів, вищезгаданий наказ уже підписав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Моніторинг ретрансляції російських телеканалів здійснюватимуть у місцях масового відпочинку та скупчення людей – у готелях, ресторанах та базах відпочинку. Звертатимуть увагу й на продаж юридичними особами продукції, що надає можливість переглядати такі канали.

Зокрема, до «чорного списку» потрапили російські телеканали, що особливо агресивно ведуть інформаційну війну проти України, пропагуючи агресію та тероризм.

Відповідно до ухвали Окружного адміністративного суду Києва та рішень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення №292 та 27 від 17 липня 2014 року, заборонене мовлення наступних російських каналів:

«Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», «Life News», «Russia Today».

Провайдери, які й надалі не виконуватимуть ухвал судів і рішень Нацради, ретранслюючи російську пропаганду, нестимуть відповідальність згідно із законодавством.

Правоохоронці закликають директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв та будинків відпочинку у добровільному порядку, не чекаючи візиту працівників міліції, відключити мовлення у власних внутрішніх мережах заборонених в установленому законом порядку російських телеканалів.

«Україна, як суверенна держава, повинна захищати свій інформаційних простір від пропагандистської агресії з боку РФ, котра цілеспрямовано розпалює ненависть і ворожнечу між громадянами», - кажуть у Нацраді.

Також представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Степан Родич наголосив, що про випадки виявлення трансляції каналів із пропагандою агресора на території Волині, необхідно повідомити у правоохоронні органи або особисто йому, зателефонувавши за номером +380 (050) 378 03 00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Світлана Показати IP 28 Серпня 2014 13:06
Нарешті почали щось робити, з цим російським телебаченням...
Туристка Показати IP 28 Серпня 2014 13:18
Почали діяти з цим телебаченням вже давно лише на Західній Україні, а в Одесі показували і показуватимуть. І ніякі накази не помогли.
Анонім Показати IP 28 Серпня 2014 13:30
коментар було видалено
Онанім до Анонім Показати IP 28 Серпня 2014 13:33
Ціхо, манюній, все буде добре. Витри собі соплі..
Коментатор до Анонім Показати IP 28 Серпня 2014 13:42
Це Ви так зі страху горланите? Чи у Вас нервовий напад? Хай Вас не турбує, що залишиться! Слава Україні! Смерть ворогам!
ню-ню Показати IP 28 Серпня 2014 13:55
А пропаганду несуть художні фільми та розважальні передачі? На більшості названих каналів майже немає новин, а якщо і є то дуже короткі випуски які взагалі не замічаються. Цікаво, якщо російські несуть пропаганду війни, то українські тоді несуть її рекламу?
гiсть Показати IP 28 Серпня 2014 15:49
Гелетей запропонував жiнок до 51 року викликати на збори ,до вiйська,щорiчно,на 3 тижнi.Як у Швейцарii.
Лучанка Показати IP 28 Серпня 2014 18:54
М-да... параноя, і що стало краще жити в економічному плані??? Майдан професіоналів до влади привів, для яких велике досягнення це заборонити перегляд російських телеканалів. Мудрі люди взагалі не сидять перед зомбоящиком, марна трата часу. Маразм крепчал....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus