USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині будують сухий порт для експорту агропродукції

8 Липня 2022 06:00
Волинські аграрії роблять усе можливе, щоби зберегти український врожай і вчасно розпочати жнива. На Волині готуються, зокрема, до приймання продукції з інших регіонів, її зберігання та транспортування до країн Європи.

На цьому під час телерадіомарафону у студії ТРК «Аверс» наголосив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

«Наші аграрії – великі молодці. Вони роблять усе можливе. Тому закликаю всіх виробників: коли ви збиратимете врожай, привозьте його сюди. Цього року буде дуже багато проблем із вивозом зерна та іншої сільськогосподарської продукції. Тому ми будуємо дуже великий сухий порт. Він вміщуватиме багато тонн зерна та іншу агропромислову продукцію. Ідеться не тільки про одне таке будівництво. Дуже багато наших аграріїв будуються і готуються до того, аби приймати цьогорічний врожай. Торічний врожай ми зараз намагаємося допомогти вивозити», – розповів Юрій Погуляйко.

Він нагадав, що нині значна частина українських портів окупована, що утруднює експорт зерна.

«Ми готуємося до великого навантаження після збору цьогорічного врожаю, який потрібно буде переміщувати до Європи. Саме через Волинь буде їхати значна частина цього врожаю. Тому потрібно працювати над тим, щоб ми могли зберігати, транспортувати врожай, допомагати всім, чим можемо. І багато людей працюють у цьому напрямку», – сказав голова ОВА.

За його словами, Волинь готується приймати врожай із Запорізької та Миколаївської областей. Як зауважив Юрій Погуляйко, наш регіон підходить до цього, адже тут вистачає і приміщень для зберігання, і елеваторів.

Відзначимо, що через знищення зерносховищ та тимчасову окупацію населених пунктів до кінця жовтня дефіцит потужностей для зберігання зерна складатиме 10-15 млн тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
От знову... Показати IP 8 Липня 2022 08:31
Для чого про це трубити ????
Лучанка Показати IP 8 Липня 2022 09:19
Добре,що ви всім про це повідомили, в такий час краще було б змовчати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus