USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині скорочують зразковий будинок культури

27 Лютого 2019 08:44
Працівників районного будинку культури імені М.П. Ковальова відділу культури та туризму Ківерцівської РДА скорочують. Із 47 штатних одиниць залишиться лише 30, проте керівництво переконує, що попри важкі часи, будинок культури найкращий на Волині.

Директор районного будинку культури імені М.П. Ковальова Олександр Бовканюк розповідає, що при районному будинку культури функціонує 28 клубних формувань, з них 21 носять звання «народний» та «зразковий».

«Учасниками цих колективів є більше 400 людей. Із формуванням територіальної громади настала певна криза, адже фінансування, практично, немає. З першого лютого ми вже скоротили всіх сумісників – п’ятьох людей, вони були в нас на півставки. І вже попередили інших, а це 9,5 ставки, які в квітні будуть скорочені. Наш будинок культури є одним з найкращих в області, і не тільки: на всеукраїнському конкурсі районних будинків культури зайняли третє місце в Україні», – каже очільник.

Та висловлює сподівання, якщо на цьому процес зупиниться, то буде добре.

«Сьогодні маємо 47 штатних одиниць, залишиться 30-35 чоловік. Якщо порівнювати з іншими районними будинками культури, то в нас один зі найбільших штатів, але це тому, що дуже розвинена художня самодіяльність», – розповідає директор ківерцівського будинку культури.

Начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Ківерцівської РДА Галина Слатініна говорить, що така проблема виникла у зв’язку зі створенням ОТГ, тому й не вистачає коштів

«Поки ситуація така, сподіваємося, що якісь видатки на співфінансування цієї бюджетної установи дадуть інші ОТГ, я маю на увазі не лише Ківерцівську, а й Цуманську, Жидичинську, Тростянецьку, Липинську. Вони теж мають бути зацікавленими у розвитку культури в регіоні, оскільки їхні діти відвідують гуртки в нашому будинку культури», – наголосила Галина Слатініна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Путін Показати IP 28 Лютого 2019 18:10
Молодці ішколи позакривайте
лінивець Показати IP 9 Березня 2019 21:47
будинок культури культурно закрили)))))))СЛАВА УКРАЇНІ-ЄНОТАМ СЛАВА)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus