USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині чотири школи вчитимуться за методикою LEGO

31 Жовтня 2017 19:41
Загалом 100 пілотних шкіл в Україні забезпечать методикою LEGO, а до перенавчання вчителів, які братимуть у наступному році перший клас Нової української школи, долучаться тренери TheLEGOFoundation.

Про це домовились Міністр освіти Лілія Гриневич та генеральний директор TheLEGOFoundation Джон Гудвін, повідомляє «Кордон» з посиланням на Освіта.ua.

Так, у другому півріччі 100 шкіл, які зараз пілотують новий стандарт початкової освіти, отримають набори “Шість цеглинок”. Ними мають забезпечити кожну дитину в експериментальних класах.

У Волинській області це такі заклади:

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня с. Раків Ліс Камінь-Каширського району;

Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 Луцької міської ради;

Комунальний заклад “Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області”;

Нововолинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 Нововолинської міської ради.

Зі слів Джона Гудвіна, “Шість цеглинок” – це технологія навчання, що допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таким важливим умінням як, наприклад, вирішення проблемних завдань.

“Ми дуже зацікавлені в співпраці, тому що справді хочемо змінити нашу школу і підхід до навчання. Насамперед, це стосується початкової школи, з якої в наступному навчальному році почнеться реформа і діти підуть в перший клас Нової української школи. Нам потрібно забезпечити її новим обладнанням і новими методиками, зокрема, навчання через гру, яке впроваджує у своїх проектах LEGO”, – відзначила Лілія Гриневич.

Вона також наголосила, що водночас із забезпеченням методиками так само важливо навчити педагогів їх використовувати – як і коли з ними можна працювати, на що вони спрямовані. Джон Гудвін погодився долучити їхніх тренерів до такого навчання. Так, для вчителів пілотних шкіл проведуть відповідні тренінги до кінця цього року.

Для перенавчання 22 тисяч вчителів, які наступного року братимуть перший клас, буде 2 модулі. Перший – для дистанційного курсу, який МОН планує запустити на початку 2018-го. У ньому будуть презентовані методики навчання через гру для початкової школи. Другий модуль буде розрахований на тренерів, які готуватимуть вчителів під час очного етапу. У ньому усі методики розглядатимуться на практиці.

Для того, щоб зафіксувати усі домовленості, сторони домовилися внести відповідні зміни до Меморандуму про взаєморозуміння між МОН та фондом The LEGO Foundation. У його межах в Україні уже впроваджується проект “Сприяння освіті”: фонд забезпечує дошкільні навчальні заклади та початкові школи ігровими наборами LEGO, проводить навчання педагогів та надає методичний супровід. Географія проекту налічує 8 областей України, до нього долучені 200 закладів освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2017 21:41
Кошмар! Лего, конечно, молодцы- наклёвывается не слабый рынок сбыта. Ну а мы - нация победителей, космонавтов, изобретателей и первооткрывателей - теперь как папуасы будем вместо настоящей учёбы подсовывать детям Лего. Лего+новая учебная программа = дешёвая рабочая сила на польские грядки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus