USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині депутат проголосував за виділення собі земельної ділянки

8 Квітня 2021 21:30
Депутат Ківерцівської міськради поверне громаді земельну ділянку, виділену йому незаконно.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Ківерцівський районний суд задовольнив позов Маневицької місцевої прокуратури про визнання незаконними та скасування рішень Ківерцівської міської ради щодо відведення у власність її депутату земельної ділянки.

У квітні 2019 року обранець громади на сесії, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував «за» виділення собі ділянки площею 0,2 га в одному із сіл Ківерцівського району.

Згодом суд притягнув депутата до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, визнавши його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) й призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 1 700 грн.

Прокурори ж у суді домоглися скасування рішення міської ради, ухваленого у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», та повернення депутатом громаді незаконно отриманої земельної ділянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Боярчук Показати IP 9 Квітня 2021 07:03
З прокуратурою треба ділитися, тоді не буде проблем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus