USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині депутата посадили під домашній арешт через хабар

1 Жовтня 2015 13:35
Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак повідомив про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України) депутату Ратнівської селищної ради.

38-річний обранець громади, який обіймав також посаду начальника Камінь-Каширського відділення Ратнівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області, розпорядженням голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації був включений до складу робочої групи з питань вивчення законності функціонування приватних лісопереробних підприємств. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Проводячи у червні 2015 року обстеження місця здійснення господарської діяльності одного з підприємців на Камінь-Каширщині, податківець вирішив одержати від нього
неправомірну вигоду.

Аби реалізувати задумане, правоохоронець викликав підприємця в службовий кабінет та повідомив про виявлені в ході перевірки порушення законодавства про працю й необхідність сплатити 50 тисяч гривень штрафу. А також про те, що питання можна залагодити за 1000 гривень.

17 липня 2015 року підприємець передав вказану суму податківцю й почув від нього, що відтепер господарювати спокійно зможе лиш у тому разі, коли платитиме йому щомісяця 5 тисяч гривень.

13 серпня начальник відділення одержав від підприємця 3 тисячі гривень й одразу був викритий співробітниками прокуратури Волинської області та Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в області, які вилучили у нього неправомірно одержані кошти.

Від займаної посади правоохоронець наразі відсторонений.

Йому обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Досудове розслідування завершене, найближчими днями обвинувальний акт щодо податківця скерували до суду для розгляду по суті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus