USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині дітям–сиротам збирають кошти на житло

31 Березня 2016 07:00
На Волині 9 дітей залишились круглими сиротами, з них 5 неповнолітніх.

3 місяці тому в селі Михайлин Рожищенського району опікункою призначено найстаршу сестру Валентину.

Про це повідомляє Район.Рожище.

Сирітство – страшна доля, особливо, коли немає власного кутка. Будинок, у якому немає ані води, ні газу, де туляться діти, їм не належить, тож в будь­-який момент сироти можуть лишитися на вулиці. Умови в будинку жахливі, приміщення десятки років не бачило ремонту

Дівчатам і хлопцям треба чимало щодня зробити: і по господарству в хаті та біля хати,на город та в хлів біля худоби, а ще встигати вчити уроки та ходити до школи.

Місцева влада та всі небайдужі намагаються допомогти дітям вижити в складних умовах.

«Мама, яка померла в 43 роки, була нормальною, дбала про дітей. Та і з самими дітьми проблем не виникає, вони дають собі раду, а ми наглядаємо, і по можливості, стараємось допомогти», –­ розповів Руслан Присяжнюк, Топільненський сільський голова.

На допомогу також прийшли Служба у справах дітей Рожищенської РДА та єпархія УПЦ. Вони спільними зусиллями мають придбати будинок. Перші кроки вже зроблено – певна сума коштів зібрана.

«Сім'ю контролюють кременецька та топільненська сільські ради. Частину коштів на придбання будинку ми вже зібрали, на даний момент підшуковуємо підходящий будинок у районі. Ми працюємо з програмою, яка передбачає забезпечення житлом дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. За кошти програми ми купуємо соціальне житло на умовах співфінансування з районного та обласного бюджетів», ­– розповідає Жанна Дубчук, начальник служби у справах дітей.

Програма є. Однак поки що коштів не вистачає на будинок, оскільки житло на територоії Топільненської та Кременецької сільської ради досить дороге.

«Ми будемо подавати клопотання в ОДА для збільшення фінансування програми, і невдовзі таки придбаєимо для цієї сім'ї будинок», – додає Жанна Дубчук.

«В одній із соцмереж до мене звернулись з проханням допомогти сиротам. Ми телефоном зв’язались з ними, щоб перевірити інформацію, потім поїхали туди подивитися. Побачивши, в яких умовах живуть діти, одразу зібрали збори в єпархії і прийняли рішення їм допомагати. Зустрілись з головою ОДА і керівництвом Рожищенської РДА та домовились про співпрацю», – каже отець Валентин Марчук, речник Волинської єпархії УПЦ.

Нещодавно у Михайлин приїхав правлячий архієрей владика Нафанаїл, він привіз сиротам продуктові набори та одяг, зібрані по парафіях, зустрівся з дітьми. Завдяки благодійному концерту було зібрано понад 120 тисяч гривень. Щоправда, цієї суми на хату не вистачило.

Тому святі отці просять усіх небайдужих долучитись до збору коштів.

Довідки за телефоном ­067 ­332­ 21­ 19.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 31 Березня 2016 11:19
А хто нам буде збирати на житло. Ми не сироти, а житла не маємо і не будемо мати,бо при таких зарплатах можемо тільки здохнути ,а не житло купити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus