USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому районі пропонують зміни до створення нових громад

31 Серпня 2017 12:50
Низку змін до перспективного плану формування територій громад на Волині розгляне облрада. Зокрема у Луцькому районі пропонують створити низку ОТГ, включивши до них території сільрад Горохівського та Рожищенського районів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю 31 серпня.

Депутати розглянули проект змін до перспективного плану формування територій громад Волинської області.

Як розповів заступник голови ОДА Сергій Кошарук, на державному рівні зараз відсутні детальні конкретні параметри оцінки фінансової спроможності громад. В області працюють відповідно до методики Кабміну, але там багато порівняльних величин. Мінрегіон здійснив оцінку фінансової спроможності 366 діючих ОТГ і сформував критерії.

Це – не менше 5 тисяч населення у громаді, доходи не менше тисячі гривень на одного жителя, дотаційність на рівні 30% та витрати не більше 20% власних ресурсів громади на її апарат.

Це – орієнтири, щоб базово визначати фінансову спроможність об’єднань, від яких надходять ініціативи створення ОТГ. Наразі в ОДА розглянули звернення органів місцевого самоврядування різних районів щодо внесення змін до перспективного плану. Так, зміни пропонують внести у Луцькому, Горохівському, Іваничівському, Любешівському, Любомльському, Ковельському, Турійському та Рожищенському районах.

Низка пропонованих змін щодо створення ОТГ передбачатиме зміну меж районів. Так, зі слів посадовця, у Луцькому районі запропоновано створити: Боратинську сільську ОТГ, долучивши до неї Баївську територіальну громаду та вилучивши з її складу Баківцінську, Лаврівську, Радомишльську територіальні громади; Городищенську сільську ОТГ, долучивши до неї Несвічівську та Бережанківську (Горохівський район) територіальні громади; Княгининівську сільську ОТГ, долучивши до неї Іванчицівську (Рожищенський район) територіальну громаду; нову Липинську сільську ОТГ в складі Липинської та Лищенської територіальних громад шляхом виведення їх з Підгайцівської сільської ОТГ. Таким чином, не існуватиме Гіркополонківської ОТГ.

Члени комісії рекомендували розглянути пропоновані зміни під час сесії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus