USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині для учасників АТО земельних ділянок немає?

3 Листопада 2014 17:00
Виділити усім учасникам АТО земельні ділянки, відповідно до урядової постанови, зобов’язана місцева влада. Законодавство регламентує, скільки якої землі безкоштовно зможуть приватизувати родини військових: найбільше – до 2 гектарів - можна отримати для сільгоспвиробництва. Найменше – 10 соток - для будівництва приватного будинку в міській зоні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК УЧАСНИКАМ АТО З ВОЛИНІ ОТРИМАТИ ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ. РОЗ'ЯСНЕННЯ

Не можуть реалізувати це право учасники АТО, що мешкають у Нововолинську. Місцева влада каже, що в місті відсутні земельні ділянки житлової та громадської забудови.

У міськвиконкому шахтарського міста вирішили перекласти земельну проблему на чиновників Іваничівського району. Заяви на отримання земельних ділянок від військовослужбовців приймають, а от землю даватимуть за межами Нововолинська на території приміських Поромівської та Старолішнянської сільських рад. Міська влада вже направили звернення до відділу Держземагенства у Іваничівському районі для підготовки необхідного пакета документів та подачі його в Головне управління Держземагенства у Волинській області з яким є відповідна домовленість, для виділення земельних ділянок державної власності за межами Нововолинська.

Але іваничівці не поспішають віддавати свою землю жителям міста. Сільський голова Старолішнянської сільської ради Валентина Степюк каже, що має виділити земельні ділянки для своїх хлопців, що воюють на Сході, а таких по раді аж 19 і для жителів Нововолинська земельних ділянок немає.

«На території Старолішнянської сільської ради земельних ділянок для жителів інших населених пунктів немає. Під час однієї із нарад з сільськими головами району, ми розглядали лист від нововолинського міського голови з проханням надати земельні ділянки. Усі сільські голови приміської зони сказали, що земельних ділянок немає, адже вони йдуть під забудову і роздаються в межах населеного пункту. Ми, для того, щоб дати нашим учасникам АТО землю розширюємо межі населеного пункту», - зазначила Валентина Степюк і порадила владі Нововолинська давати учасникам АТО квартири.

«Якщо у місті немає вільних земельних ділянок, то може краще дати людям квартири. Що буде робити із земельною ділянкою вдова солдата з трьома дітьми? Будуватися? Не думаю, бо на це потрібні значні кошти».

Ситуація як мінімум прикра. Коли треба було виконувати громадський обов’язок і йти захищати країну, воєнкомати швидко мобілізували хлопців. А тепер захищена держава, яку на місцях представляє місцева влада, не може виконати задекларованого обов’язку перед своїми оборонцями.

На думку громадського активіста Володимира Мигаса, у Нововолинську чомусь знаходяться земельні ділянки для певної категорії людей наближених до мера Нововолинська: «У місті є випадки, коли одна і та ж людина двічі отримувала земельні ділянки безкоштовно. Хоча закон чітко каже, що за одним цільовим призначенням громадянин України може отримати безкоштовно тільки одну земельну ділянку».

Слова Володимира Мигаса в якійсь мірі підтверджує остання сесія Нововолинської міської ради, рішення якої, певно, є засекречені від жителів міста, адже на сайті міської ради немає повного переліку питань порядку денного та самих проектів рішень. У скупому прес-релізі лише зазначено: «депутати задовольнили заяви громадян на приватизацію та оренду земельних ділянок». А про те, хто їх отримав, де вони розташовані – інформація відсутня.

Так завуальовано подавати інформацію в Україні уміє ще одна структура - прес-центр РНБО. Але правда рано чи пізно проб’ється крізь пітьму чиновницького свавілля.

І хтось таки здогадається провести у Нововолинську ґрунтовну інвентаризацію землі, тим більше, що одна велика вільна земельна ділянка

між колишньою шахтою №4 та заводом «Оснастка» є. Для кого нововолинська влада приберегла цю землю?

До слова, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, на яких вулицях Луцька отримають земельні ділянки родини загиблих учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
345 Показати IP 3 Листопада 2014 17:15
І це ще тільки початок!!! ждіть супер новинки !!!
Бакс Показати IP 3 Листопада 2014 17:18
А для чиновників завжди земелька знайдеться.
свідок до Бакс Показати IP 4 Листопада 2014 08:23
Звісно, он як Козюра із меровим сином строїв Буратіно, то пів житлового будинку забудували...
дідо Показати IP 3 Листопада 2014 17:28
Депутату Грибу знайшлися аж ТРИ безкоштовних ділянки у Луцьку.
воин Показати IP 3 Листопада 2014 18:02
https://www.youtube.com/watch?v=fwiCg3uUBHc
А Показати IP 3 Листопада 2014 18:36
А як бути, що якщо учасники АТО вже використали своє право на безкоштовну приватизацію????? Земельні ділянки є,але там де їх ніхто нехоче брати. Всі хочуть брати в місті або біля міста, щоб продати подорожче, а там де є брати не хочуть.....
Дончанин до А Показати IP 3 Листопада 2014 18:46
коментар було видалено
свідок до А Показати IP 4 Листопада 2014 08:26
Ну, то вибачте-пробачте.... Якщо учасник АТО із Луцька, то на якій ХРІН йому земельна ділянка десь на окраєнах глухого-забитого села в "задвірках" Старовижівського, скажімо, району????? Хай держава виконає свої забов"язання перед героями.... А вже як ті розпоряджатимуться землею -- продаватимуть її чи вирощуватимуть бульбу --справа їхня.....
Анна Показати IP 3 Листопада 2014 18:56
Пропозиція: кожному чиновнику пожертвувати 10 соток своїх володінь. Для них непомітно - а хороша справа зроблена.
Абрам до Анна Показати IP 3 Листопада 2014 19:55
Яке жертвувати? Конфіскувати є в кого!
Дончанин Показати IP 3 Листопада 2014 19:15
коментар було видалено
Волинянин до Дончанин Показати IP 3 Листопада 2014 19:32
Тобі не треба ні ділянка ,ні квартира . І 2 на 1 не треба. Якщо не в шахту , то в Сибіру ведмідь пообідає,куди вас ху"ло переселить
Дончанин до Волинянин Показати IP 3 Листопада 2014 19:39
коментар було видалено
так Показати IP 3 Листопада 2014 20:06
ЗаТО НА ДОНБАСЕ ЖЕЛАЮЩИМ ЗЕМЛИ два на два нет проблем НАверно по немногу мозги находите
Анонім Показати IP 3 Листопада 2014 20:16
даже на кладбище за счет государства не хоронят..
Ігор Лапін Показати IP 3 Листопада 2014 23:04
Я порешаю все у верховній раді. Для хлопців зроблю землю. Дзвонити по телефону 050 928 1999 твій депутат Ігор Лапін!
АБВ до Ігор Лапін Показати IP 3 Листопада 2014 23:34
Побачимо.
бандера Показати IP 4 Листопада 2014 09:57
всі ці чиновники під*ри

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus