USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

До кінця року на Волині мають знищити популяцію диких кабанів

30 Серпня 2015 08:00
Єгерська служба зобов’язана на Волині та ще в 11 областях, які межують із Росією та Білоруссю, провести повну депопуляцію диких кабанів у зв’язку тим, що ці тварини є переносниками вірусу африканської чуми свиней (АЧС), - повідомив начальник відділу мисливського господарства та полювання Державного агентства лісових ресурсів України Іван Шеремет.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«У 12 областях зобов’язали користувачів мисливських угідь провести повну депопуляцію дикого кабана… Конкретна дата є – 31 грудня 2015 року», – сказав Іван Шеремет, зазначивши, що йдеться про 12 прикордонних областей – від Одеської й до Волинської.

«Така ініціатива, щоб цим займалася виключно єгерська служба», – додав він.

Шеремет пояснив, що мисливці можуть «піддатися спокусі» принести м’ясо вбитого кабана додому.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗВІДКИ ЗАПУСКАЮТЬ ДИКИХ СМУГАСТИХ ПАЦЯТ У ВОЛИНСЬКІ ЛІСИ. ФОТО

Враховуючи те, що ці тварини потенційно заражені АЧС, така поведінка мисливців сприятиме поширенню вірусу, - вважають чиновники. Саме тому до депопуляції слід залучати фахівців єгерської служби.

Чиновник повідомив, що в результаті депопуляції буде знищено близько 34,5 тисячі тварин. Туші всіх диких кабанів із зазначених 12 областей спалюватимуться, в інших областях дозволена реалізація м’яса лише після аналізу на АЧС.

Згідно з даними Держветфітослужби, всього з 2012 року в Україні зареєстровано вже 36 випадків АЧС, із яких 16 – у дикій фауні. Більшість випадків (21) було зафіксовано у Чернігівській області, 4 – у Київській та Луганській, 3 – у Сумській і по одному в Запорізькій, Житомирській, Рівненській та Полтавській областях. Із початку року зафіксовано 19 випадків АЧС, із яких 4 – у дикій фауні.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що ветеринари знайшли хворих мертвих тварин за три кілометри від українсько-білоруського кордону. Медики вважають, що саме звідти розповсюджується інфекція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 30 Серпня 2015 08:40
Може, пора нашим "розумним" чиновникам провести "депопуляцію"?
Anonymous Показати IP 30 Серпня 2015 09:08
По новому навіть кабани зажили! Ото "здобули"! А х*лі, нищіть, руйнуйте, душіть, ви ж ДЕРЖАВА, вам, б....., можна! Ід*оти... Де в тому списку ВОЛИНЬ??? так отож, Х*йло палить продукти, ми не відставати вирішили? Знищим звірину в лісі, посилаючись на міфічну АЧС! А може то єгерів пора за такі дії того ...... люструвати трошки, а!
ветеринар до Anonymous Показати IP 30 Серпня 2015 10:42
Люструвати не поможе. Відкупляться і вийдуть після люстрації ще впевненіші. Може, краще каструвати?
Луцьк Показати IP 30 Серпня 2015 10:24
Хай ті єгері їдуть в АТО, і сепаратистів відстрілюють, їх там якраз від 30 до 50 тис., а природу чіпати НЕФІГ!
Анонім Показати IP 30 Серпня 2015 21:05
А причом тут єгері то ті ****** з верху керують бо їм ще дічи захотілось мало мають мабуть.
Привіт Показати IP 30 Серпня 2015 21:37
Мисливцям відстрелювати кабанів не можна бо мисливці купують ліцензії, платять єгерські послуги і заберуть м'ясо додому їсти... А от єгерські служби виб'ють звіря на халяву, спалять поросяток і кабанчиків в печах з цибулькою та морквою у власному соку та закриють полювання на дичину на невизначений термін. Ура
Привіт Показати IP 30 Серпня 2015 21:41
Виявляється Колісник проти сучасних керівничків - лісівничків просто пацан з рогаткою........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus