USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині знають, як вирішити проблему з дикими кабанами

21 Липня 2015 08:40
Дикі кабани псують сільськогосподарські угіддя волинян. Аграрії кажуть, що лісівникам треба їх краще підгодовувати, владці ж переконані, що найкращий спосіб боротьби з тваринами - відстріл, а в лісомисливському господарстві запевняють, що проблема - державного рівня.

Нагадаємо, під час оперативної відеоселекторної наради у голови Волинської облдержадміністрації 6-го липня, нарікали на те, що дикі кабани псують сільськогосподарські угіддя, а це - тисячі гривень збитків.

Які заходи, на думку аграріїв, потрібно запроваджувати, щоб дикі тварини не наносили шкоду селянам у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Олександр Книш.

«Це - дикі свині й дотичність до них має саме Волинське обласне лісомисливське господарство. Як на мене, то першопричина тут у тому, що лісівники мали б забезпечити достатньо кількістю корму. Тоді тварина буде триматися лісу й не йтиме у поле», - вважає посадовець.

Втім, своєї провини чи недопрацювання тут не вбачають працівник ВОЛМГ, мовляв, проблема - загальнодержавного рівня.

«Ми вже давно пропонували вирішення цієї проблеми через відшкодування. Втім, допоки механізму не передбачили. Натомість зараз там, де є єгері, людські городи охороняються», - розповідає прес-секретар управління Сергій Цюриць.

Зауважимо, що окрім збитків селянам, дикі кабани несуть ще одну загрозу - Африканську чуму, випадки захворювань якої вже зафіксували в Рівному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
секретар Показати IP 21 Липня 2015 08:44
Палиця знає все
Всезнайко Показати IP 21 Липня 2015 10:54
Кабани такі ж небезпечні, як і правосеки... Лізуть кругом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus