USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині дозволили ловити раків, але за правилами. Порушникам світить понад 3 тисячі штрафу

5 Липня 2022 12:47
30 червня на водоймах Волинської області закінчилася заборона на лов раків.

Як повідомляє Волинський рибоохоронний патруль, від початку липня рибалкам-любителям дозволяється лов цих безхребетних з дотриманням правил любительського і спортивного рибальства.

Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Лов дозволяється: ручним збиранням, раколовкою-«хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою, рогаткою, розщіпом – не більше п'яти снастей на ловця.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

"Пам’ятаймо про мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам – 10 см. За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн. Ловіть із задоволенням та не забувайте про відповідальне ставлення до водних мешканців", – наголошують в рибпатрулі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus