USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині почала діяти заборона на вилов раків: які штрафи чекають порушників

20 Серпня 2021 22:41
На Волині з 20 серпня починає діяти заборона на вилов раків у водоймах області на період другого линяння.

Як розповів Суспільному Волині начальник управління Державного агентства рибного господарства в області Тарас Куньчик, заборона діє на всіх водоймах, які є в області.

За кожного незаконно виловленого рака порушникам доведеться сплатити 25 гривень 50 копійок.

«Заборонений вилов і на водоймах загального користування, і на водоймах, які перебувають в оренді. Виняток стосується тих водойм, де займаються вирощування раків, проте таких у нас в області немає», – каже очільник управління.

Також не можна ловити раків, зокрема менш як 10 сантиметрів, у темну пору доби із підсвічуванням водойми.

Вилов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. «Санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 гривень із конфіскацією знарядь, які є власністю порушника, та вилову», – додає Тарас Куньчик.

Заборона діятиме до 30 вересня. Після її закінчення одній людині за добу дозволяється впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 раків на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Згідно з наказом про здійснення контролю у рибогосподарських водних об’єктах на Волині забороняється ловити раків у нерестовий період із 1 квітня до 30 червня, у період другої линьки з 20 серпня до 30 вересня та на період виношування ікри з 1 грудня до 31 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus