USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

З 1 грудня на Волині діятиме заборона на вилов раків

26 Листопада 2023 06:19
У період з 1 грудня 2023 року по 30 червня 2024 року встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області.

️Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення у зв’язку з виношуванням ікри та першої линьки. Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області видано наказ від 22 листопада 2023 року №150 «Про затвердження періоду виношування ікри та першої линьки річкових раків в рибогосподарських водних об’єктах підконтрольних Волинському рибоохоронному патрулю на 2023-2024 роки».

«Закликаю громадян бути відповідальними, дотримуватися заборони та не порушувати природоохоронного законодавства», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Читати ще: За два тижні на Волині виявили 26 випадків порушень правил рибальства

Заборона на вилов пов'язана з тим, що типовий репродуктивний цикл річкових раків включає зимово-весняне виношування ікри та линьки. Лов раків під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Сума шкоди, заподіяної внаслідок незаконно вилову одного екземпляра річкового рака, становить 3332 грн.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування, мінімально дозволений розмір – 10 см.

Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

«Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus