USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині горіла старовинна церква: люди носили воду відрами

7 Травня 2018 10:37
Вчора, 6 травня, у селі Буцинь Старовижівського району сталася пожежа у церкві Казанської ікони Божої Матері. Згоріла частина дерев’яної церкви разом із куполом. Про це повідомляє Волинська правда.

У день пам’яті Святого Георгія Переможця у селі Буцинь згоріла частина храму. Після святкового богослужіння у церкві відбулося хрещення дитини. Очевидці зазначають, що близько 14:00 загорілося приміщення храму. Місцеві жителі оперативно намагалися загасити пожежу: носили відрами воду. Люди встигли винести з храму підсвічники, ікони, священні книги. Очевидці зазначають, що ймовірною причиною загоряння може бути електропроводка або ж свічка.

На місці працювало кілька пожежних служб, швидка допомога та поліція.

Як повідомили у прес-службі волинських рятувальників, 6 травня о 14:40 до Служби «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній церкві Казанської ікони Божої Матері, що розташована у селі Буцин Старовижівського району. Храм зведений у 1864 році, належить релігійній громаді УПЦ.

Для ліквідації пожежі були залучені вогнеборці 16-ої ДПРЧ селища Стара Вижівка, 19-ої та 4-ої ДПРЧ міста Ковеля, а також працівники місцевої пожежної охорони сіл Сераховичі та Дубечно. Усього було задіяно 5 пожежних автоцистерн та автодрабина. Гасіння пожежі здійснювалося 8-ма ручними пожежними стволами та за допомогою лафетного ствола, у зв’язку із сильним задимленням працювало три ланки газодимозахисної служби.

Пожежу локалізовано о 16:26, ліквідовано – о 17:33.

Завдяки злагодженим та оперативним діям співробітників пожежно-рятувальної служби вдалося врятувати від знищення вогнем 80 % дерев’яної будівлі храму.

Причина пожежі встановлюється. Імовірно, лихо трапилося внаслідок необережного поводження з вогнем.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Растаман Показати IP 7 Травня 2018 10:42
де ку***а вогнегасники в приміщення підвищеної небезпеки? чи казан**ка м**ір мала погасити?
Лучанин до Вася Растаман Показати IP 7 Травня 2018 16:08
А про вогнегасники вже потім думають... До речі, у багатьох віруючих є таке бажання, щоб за них хтось щось робив: дбав про безпеку, забезпечував добробут, я типу тут молюся. а ти вже Боже про мене дбай.
Ого Показати IP 7 Травня 2018 13:42
круто, пригнали молоковоз і гасили молоком.
Валік Показати IP 10 Травня 2018 21:51
Ви дибіли про що ви пишете,ні стида не совісті,які вогнегасники,там така пожежа була що 7 екіпажів немогло справитись,а молоковоз підвозив воду щоб виграти час на гасіння пожежі!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus