USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині грошову допомогу щомісяця отримують орієнтовно 22 тисячі переселенців

19 Липня 2023 08:09
22 тисячі внутрішньо переміщених українців, які проживають на Волині, щомісяця отримують виплати від держави. Зараз нараховують 2000 гривень для дорослого, дитині чи людині з інвалідністю – 3000 гривень.

Про це розповіла Суспільному директорка обласного департаменту соцзахисту населення Оксана Гобод.

З її слів, із серпня та вересня нарахування грошової допомоги відбуватиметься по-новому.

Яку допомогу переселенці можуть отримати в Луцькій громаді

Орієнтовно сотня людей приходить упродовж тижня в Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщених осіб, що у приміщенні РАЦСу в Луцьку, по допомогу: одяг, взуття тощо. Торік, зазначила керівниця управління соцслужб для сім'ї, дітей та молоді Луцькради Ліна Галан, щодня надавали допомогу для 200 переселенців.
«Більш як 34 тисячі людей відвідали центр взаємопідтримки. Здебільшого зараз працюємо над тим, щоб інтегрувати їх у суспільство, намагаємося підтримати бізнес, якщо релокований. Жінкам із дітьми допомагаємо з пошуком роботи й влаштувати дітей у школи, садочки», – каже посадовиця.

Читати ще: Українці можуть отримувати додаткові 3000 грн на дітей: кому розраховувати на виплати

У Центрі взаємопідтримки обрала одяг для дитини Олена Разінькова. До Луцька з Краматорська приїхала 2022-го.

«Дві тисячі отримую і три тисячі на дитину. Комуналка, оренда квартири, за все платити треба і на дитину потрібно гроші, садок. Тому соцпідтримка – це дуже актуально», – додала жінка.
Що відомо про зміни у виплатах для переселенців

Зі слів директорки обласного департаменту соцзахисту населення Оксани Гобод, із серпня допомогу не отримуватимуть внутрішньо переміщені українці, які були за кордоном більш як 30 днів, і люди, які повернулися у свої домівки. З вересня цього року набудуть чинності зміни в підходах у визначенні нужденності до сімей, які є ВПО.
«Мали можливість придбати автомобіль, якому менш як п’ять років, мали можливість придбати валюту – 100 тисяч гривень або купити земельну ділянку чи житло, що не стосується державних допомог – такі сім'ї будуть із 1 вересня позбавлені отримання допомоги», – сказала посадовиця.

Читати ще: Одноразова грошова допомога для жителів Луцької громади: хто та як може її отримати

Зі слів Оксани Гобод, допомогу призначатимуть із врахуванням середньомісячного сукупного доходу, проте соцвиплати автоматично продовжаться усім, хто на це має право.

Загалом на Волині, додала директорка департаменту соцзахисту населення обласної військової адміністрації, зареєстрували 54 тисячі внутрішньо переміщених українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus