USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині каратимуть підприємства, працівники яких «косять» від призову

24 Вересня 2014 17:13
Підприємства та установи, чиї працівники самостійно не стають на військовий облік у військкомати і ухиляються від призову, штрафуватимуть.

Про це стало відомо під час організаційної наради з працівниками мобілізаційних підрозділів територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади на Волині сьогодні, 24 вересня.
Зі слів головного спеціаліста з питань мобілізаційної роботи апарату Волинської облдержадміністрації Сергія Бутюгіна, досить поширеною є ситуація, коли юнаки та чоловіки прописані за однією адресою, а по факту проживають та працюють зовсім в іншому місці. Мовляв, в такому випадку протягом трьох місяців особа має самостійно сповістити про це контролюючий орган та стати на тимчасовий військовий облік по місцю фактичного проживання. Проте, зі слів посадовця, цим правилом більшість нехтує.

Сергій Бутюгін зауважує, що у такому випадку відповідальність за недобросовісного юнака або чоловіка буде нести його роботодавець.

«Є закон, старий як світ. За військовий облік відповідає керівник підприємства – якщо він порушує правила військового обліку, тоді приходить перевірка. Якщо бачить, що є військовозобов’язані, які не стоять на обліку, його (керівника), - авт. штрафують», - пояснює головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи.

Як зазначив Бутюгін наостанок, ухилятись від призову в той час, коли в країні триває війна, – це антиморально та непатріотично.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 17:19
а 500 зниклих людей і бездіяльність всіх органів влади це морально і патріотично? відправка хлопців на вірну смерть це теж певно дуже патріотично. нехай самі депутати, законоприймачі стають і воюють і показують своїми прикладом моральність і патріотичність і дітей своїх відправляють!
Анонім до Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 17:29
у пана Бутюгіна є д сина Артем Та Олександр .... цікаво чому вони не служили ;)? А пан голова ОДА своїх вже на війну відправив???
Волинь Показати IP 24 Вересня 2014 18:06
Батюгіна відправити в зону АТО , нехай там проводить агітацію.
Це буде МОРАЛЬНО Показати IP 24 Вересня 2014 18:43
А Ви пан Бутюгін разом з своїми синами швиденько на передову без бронижелетів, без касок, без нормальної зброї, да проти танка підіть з "пестіком" . І тоді це буде морально? Про яку аморальність Ви говорити? коли не забезпечивши всім необхідним чоловіків і дітей по 18 років кидаєте на передову. Про яку моральність говорити коли солдатів зараз судять і називають дезертирами.. ЦЕ МОРАЛЬНО???????????
увч Показати IP 24 Вересня 2014 19:09
А что, военное положение уже объявлено? Нет? А как же перемирие? Не слыхали что ли? Ну вы тупыыые
Зима до увч Показати IP 24 Вересня 2014 19:18
Вбий в собі москаля! Говори (пиши) УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ! Сссскотина!
лапоть до Зима Показати IP 24 Вересня 2014 22:03
вбии в соби москаля а амерыканца поцалуи у сраку
лiто до Зима Показати IP 24 Вересня 2014 23:41
поцiлуй мою украiнську сраку
Анонім до лiто Показати IP 25 Вересня 2014 01:47
коментар було видалено
Дончанин до увч Показати IP 24 Вересня 2014 20:26
Знаешь в чем ты ошибаешься в данном случае? Третья волна мобилизации, от которой можно было уклониться на законных основаниях, закончилась. Однако возобновился призыв на срочную службу. А здесь, если пришла повестка парню до 25 лет, то он ОБЯЗАН идти в армию. Иначе - под суд.
Хлопець Показати IP 24 Вересня 2014 23:36
"Дончаніну" - якого чорта я маю захищати вас і ваш сраний даунбас, якщо він вам самим донбасятам не потрібен. А ти в той час, коли я за донецьке бидло кров проливатиму, будеш сидіти тут на Волині, чи куди ти ще втік, і скавучати на свайом язикє. Іди на три букви. І всі дуже розумні чиновники теж ідіть. Даунбас мені нахрін не впав.
Дончанин до Хлопець Показати IP 24 Вересня 2014 23:41
Сколько раз повторять одно и то же. На нашей земле вы защищаете интересы Обамки, но не нас. Поэтому, чем быстрее уберетесь, тем лучше для вас будет.
Хлопець Показати IP 25 Вересня 2014 00:07
І де ж ваша земля, байстрюче, знаходиться. Іди срати на на сайти своєї параші.
Анонім до Хлопець Показати IP 25 Вересня 2014 01:48
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus