USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині керівник фермерського господарства захопив землю біля річки та посіяв сою: як його покарали

10 Лютого 2024 21:08
На Волині судили керівника одного з фермерських господарств, який захопив земельну ділянку біля річки та використовував її в сільськогосподарських цілях. Шацький районний суд оштрафував волинянина на 17 тисяч гривень.

З матеріалів справи відомо, що навесні минулого року директор фермерського господарства «Пульмо» Руслан Т. здійснював обробіток орендованих земельних ділянок, розташованих за межами села Кошари Ковельського району неподалік річки Західний Буг. Цільове призначення цих ділянок – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Щоб розширити посівну площу, Руслан Т. самовільно захопив земельну ділянку поблизу річки Західний Буг загальною площею 1,2360 га, яку використав у сільськогосподарських цілях, розоравши її та засіявши соєю. Фермер знав, шо ця земельна ділянка на відстані 50 метрів від річки є прибережною смугою і її не можна використовувати для садівництва. Водночас він не мав жодного правочину щодо цієї ділянки, адже її не передавали йому у власність чи оренду.

Читати ще: Волинянин поблизу річки засіяв гречкою ділянку, яка йому не належить: його оштрафували на 17 тис. грн

Унаслідок самовільного зайняття земельної ділянки у межах прибережної захисної смуги річки Західний Буг волинянин заподіяв матеріальну шкоду в розмірі 6642 грн.

Між Русланом Т. та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості, яку суд затвердив. Фермера оштрафували на 17 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus