USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інвестори зі Швейцарії зацікавилися волинським вугіллям

10 Січня 2016 14:06
Вугільною галуззю нашого краю зацікавилися інвестори з Швейцарії. Вони планують виробляти синтетичне пальне з вугілля. Вартість енергетичного проекту — понад мільярд євро. Про це повідомив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, - інформує Національна телекомпанія України Волинська регіональна дирекція.

Інвестори планують збудувати на Волині завод з переробки твердого палива на моторне масло і світлі нафтопродукти. Для цього готові вкласти понад мільярд євро. Як розповів Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, цей потужний інвестиційний проект нещодавно підтримав Кабінет Міністрів України. Вже затверджено відповідну урядову Постанову.

«Міністерству енергетики і вугільної промисловості України у місячний термін доручено укласти підприємством і приватним партнером угоду про сумісну діяльність відносно передачі об’єкта незавершеного будівництва шахти №10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля», а також шахт «Великомостівська», «Лісова», «Межірічанська»… Державна частка – 37,6 відсотка до сумісного господарського комплексу підприємства приватного партнера на договірній основі згідно з Законом України «Про державне партнерство» без зміни права власності на строк проектування і будівництва та подальшого розвитку структури технологічного комплексу до 50 років», – наголосив він.

Віктор Сапожніков розповів про плюси запланованого проекту: «Біля десятої шахти планується будівництво заводу з переробки вугілля на синтетичне паливо. Є основні показники проекту: технологічна річна потужність промислового комплексу – це бензин – 760 тисяч тонн; створення додаткових робочих місць – 16,6 тисяч; збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів – 7 мільярдів гривень; заміна імпорту моторного палива на 23 відсотки і збільшення виробництва моторного палива на 1,6 мільйона тонн».

Нововолинський міський голова переконаний, якщо вдасться реалізувати проект, то за три з половиною роки буде не тільки добудована десята шахта, а й з’явиться новий завод, що забезпечить місто новими робочими місцями.

Найближчим часом відбудеться декілька ділових зустрічей зацікавлених сторін щодо реалізації інвестиційного проекту на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 10 Січня 2016 14:57
коментар було видалено
Анатоль_ Показати IP 10 Січня 2016 15:19
Інвестори кажете зацікавилися? З Щвайцарії на мільярд євро! Я в шоці! Пару тижнів тому казали шо китайці готові вкласти у волинськи шахти аж три з половиною мільярдів доларів США! Виходить не Нововолиньк в нас буде а Швайцарія! У баксах та єврах купатися будемо. Ще нам Європа вибудухє у Новіку мусоропереробний завод за мільйон баксів та вітчизняні мільйонери побудують оптовий базар за 100 мільйонів зелених((( Я в шоці як ми добре вже навчилися думками богатіти, брати мої))
Анонім до Анатоль_ Показати IP 10 Січня 2016 17:07
коментар було видалено
Остап Показати IP 10 Січня 2016 22:17
А через декілька років у Нью-Васюки, пардон, Нововолинськ поїдуть потяги, полетять літаки і буде тут всесвітній центр по виробництву найсвітліших та найтемніших фракцій синтетичного палива. Весь світ буде кричати - браво такому мудрому керівнику Нью-Васюків!
Анонім до Остап Показати IP 10 Січня 2016 23:22
Добавь сюда, что написан вообще бред в циферях. Например, полная потребность Украины в нефтепродуктах - 30 млн. тонн (официальные цифры). Из них на Волынь экспортируется - 6 млн. тонн (пересчитанные цифери из статьи). Итак, Волынь потребляет пятую часть нефтепродуктов Украины.
Олекса Вільний Показати IP 11 Січня 2016 10:06
Як на мене - критика це звичайно позитивно. Але є одне але. Крім критики, потрібно щось робити .... Якраз зараз, обласне керівництво і керівники міст обласного значення повинні максимально акумулювати сили для створення привабливого інвестиційного клімату у регіоні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus