USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Прострелені ноги та струси мозку: поліцейські та порушники розповіли про стрілянину на Волині

13 Вересня 2019 11:10
На Волині конфлікт між поліцейськими та цивільними закінчився стріляниною.

Інцидент трапився неподалік села Карпилівка Ківерцівського району. Патрульні зупинили автомобіль за нібито порушення правил дорожнього руху. За словами правоохоронців, водій відмовився показувати їм документи, був п’яним і погрожував фізичною розправою. На підмогу чоловіку приїхали приятелі і почали бити поліцейських – після чого ті застосували вогнепальну зброю. Двоє цивільних отримали вогнепальні поранення. Натомість водій автомобіля розповідає, що все було зовсім по-іншому.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.
У результаті нічного інциденту поліцейські та цивільні потрапили до лікарень з різними травмами. Поліцейські знаходяться у Ківерцівській районній лікарні. Лікарка Оксана Ващук характеризує їхній стан, як відносно задовільний.

«Екстреною медичною допомогою були доставлені двоє працівників поліції. З їхніх слів, вони були побиті невідомими. Поступили зі скаргами на головний біль, нудоту, була в одного блювота, була короткочасна втрата свідомості в обох. Госпіталізовані в неврологічне відділення з діагнозом – закрита черепно-мозкова травма та струс мозку. Наявні садна та забої м’яких тканин, кистей та вушної раковини в одного з них. Загальний стан відносно-задовільний», - каже лікарка.

Поліцейський Юрій Прокопчук розповідає, що 11 вересня близько дванадцятої години ночі неподалік села Карпилівка вони з колегою зупинили водія, бо той порушив правила дорожнього руху. Коли ж спробували оформити протокол, то чоловік викликав підмогу. Приїхали 5 озброєних чоловіків почали їх бити та намагалися забрати у них службові пістолети. Тож він змушений був застосувати найсуворіший захід примусу – вогнепальну зброю.

- Зупинили за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування було чути різкий запах алкоголю. Під час спроби нами оформити громадянин викликав допомогу. Приїхало ще 5 людей, які були зі зброєю і напали на нас. Побили нас і спробували забрати в нас зброю.

– Ви застосували зброю?

– В мене не було ніякого вибору як згідно з «Закону про національну поліцію» застосувати вогнепальну зброю.

– Як вони це робили? Вони мали при собі зброю?

- В них була з собою зброя. Вони демонстрували її

Нанесли мені ушкодження і колезі моєму.

Мешканець села Карпилівка Олександр Шнит після нічного інциденту з поліцейськими лежить в обласній лікарні з простреленою ногою. Його товариш Дмитро, який був на місці подій, також має вогнепальне поранення. Лікарі кажуть кулі пройшли на виліт і, на щастя, не зачепили вен.

Олександр Шнит розповідає, що вчора близько дванадцятої години ночі їхав з села Сильне у Карпилівку. За межами населеного пункту посеред лісу його зупинили патрульні.

Нібито за порушення правил дорожнього руху. Каже п’яним не був, але документів при собі не мав. Тож подзвонив сину аби він їх привіз. Патрульні ж витягнули його з машини бризнули газовим балончиком, застосували кайданки та били.

Зі слів Олександра, поліцейські прострелили йому ногу ще до приїзду його товаришів на місце інцинденту. Каже, що товариші нагодилися пізніше і побачивши, що Олександра б’ють поліцейські, взялися їх розбороняти.

Олександр стверджує, що хлопці правоохоронців не били, жодної зброї проти них не використовували і пістолети поліцейських забирати не намагалися.

Наскільки були правомірні дії обох сторін х вирішить слідство. Наразі відомо що правомірність застосування поліцейськими вогнепальної зброї розслідує державне бюро розслідувань. На водія автомобіля та інших учасників конфлікту також завели кримінал за статтею погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

У разі доведення вини цивільним загрожує до 5 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
123 Показати IP 13 Вересня 2019 11:17
Тим карпилівцям треба давним давно треба переламати їхні машини, квадрики і всю техніку. Це просто організована банда. Вже давно пора правоохоронцям треба зайнятись ними. Це просто звичайне злочинне угрупування.
Життя Показати IP 13 Вересня 2019 11:28
Та піда...си ті всі цуменсткі карпилівсткі і окружні села. Там вже скоро ніодного дуба незалишиться. Страху ніякого тільки нищення заради поживи. Оголосити резрвацією огородити і невипускати тих дикарів.
актор Показати IP 13 Вересня 2019 11:32
Щось не поділили чи лісу чи бурштину
па Показати IP 13 Вересня 2019 11:40
бодікамери були? були. скоро побачимо все на відео.
Цумань Показати IP 13 Вересня 2019 11:47
Бикоття Карпилівське вже на поліцію нападає. Шкода поліцейських , попали в заповідник...
123456 Показати IP 13 Вересня 2019 11:48
Закрити цих брехливих сцикунів на повний срок, хай на зоні крутими себе покажуть, а не при 2ох поліцейських 7ро полішуків.
111 Показати IP 13 Вересня 2019 11:50
Ото наши правоохоронци
Правдоруб Показати IP 13 Вересня 2019 12:06
У США при виникнені загрози життю або здоровю поліцейського або інших людей він зобовязаний відкрити вогонь на ураження.
123 до Правдоруб Показати IP 13 Вересня 2019 13:28
Так ми не в США живемо. В США і поліцейські не ті що в нас
Лучанин до 123 Показати IP 13 Вересня 2019 14:22
В чому різниця? Життя у всіх одне і бид**та у різних країнах подібна. Чому американський коп може пристрелити навіть дитину, коли вона на нього іграшковий пістолет наставить, а в нас з озброєним потрібно цяцькатись?
Нато до 123 Показати IP 13 Вересня 2019 14:22
А що в нас порушники якісь не такі? Чому ви ідеалізуєте США? У їхньої поліції ті самі проблеми, що і в нашої.
Лучанин Показати IP 13 Вересня 2019 13:50
Тож подзвонив сину аби він їх привіз, а син, щоб не заблукати, взяв із собою аж п'ять провідників, як не як північ. Ото горбатого леплять, піпец, дуби їх більше всього в таку пору цікавлять!
Нато Показати IP 13 Вересня 2019 14:19
Порушники живі? Живі. Чому поліція має виправдовуватись за застосування зброї? Вони на небезпечній роботі. Найменша підозра на наявність ножа, пістолета - застосування зброї.
Я Показати IP 13 Вересня 2019 17:09
Це б*дло вже з 22.00 шукало приключеній на дупу, і цей колхознік синок бреше шо дома сидів телік дивився.
Я Показати IP 13 Вересня 2019 17:12
До речі нотка про старого цього, він вже раз відкуплювався надіюсь цей раз вже поїде по повній програмі ))))
бандіто Показати IP 16 Вересня 2019 09:14
Карпилівка? Колись там одні віруючі жили. 100% мутка з лісом.
я Показати IP 16 Вересня 2019 10:46
Хааааааа...... дали на лапу вже )))) він вже в дочки в неділю на свадібці вспів відгуляти, Ржуууу з гуманності. А по совісті впаяти йому років так шість щоб остальним було не ладно руки до копів простягати
Петя Показати IP 2 Жовтня 2019 01:39
Уроди Карпиловські землі вже під ногами невідчувають садить сук треба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus