USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині психіатр обіцяв переселенцю за 1,8 тис. зробити його непридатним до служби

21 Січня 2023 19:57
На Волині психіатра, який за майже дві тисячі доларів обіцяв переселенцю зробити його непридатним до служби, оштрафували на 34 тисячі гривень. Відзначимо, що чоловік справді хотів дійсно ухилитися від служби, аби виїхати за кордон.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Як ідеться в матеріалах справи, обвинувачений Анатолій М., який працює психіатром комунального підприємства «Маневицька багатопрофільна лікарня» та є членом позаштатної постійної військово-лікарської комісії, повідомив потерпілому переселенцю Віталію К. про необхідність надання йому 1800 доларів для нібито подальшого їх передання завідувачу поліклінічного відділення КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» і завідувачу психіатричного відділення №11 – члену військово-лікарської комісії вказаної установи.

За словами обвинуваченого, ці особи мали ухвалити рішення щодо встановлення діагнозу про наявність в обвинуваченого психічного захворювання для подальшого визнання непридатним для військової служби під час воєнного стану. Однак кошти, які психіатр отримав у кілька траншів, він збирався привласнити, таким чином обманувши переселенця.

Психіатр під час розгляду справи розповів, що йому зателефонував знайомий та повідомив, що є переселенець, який переїхав у смт Маневичі й цікавився, чи можна залагодити питання ухилення від проходження військової служби. Він погодився допомогти, після чого йому зателефонував потерпілий і вони домовились про зустріч. Під час розмови переселенець повідомив, що хоче ухилитись від служби та виїхати за кордон, мовляв, має до двох тисяч доларів, щоб за це заплатити.

Тому лікар вирішив його обманути та заволодіти грошима. Він повідомив переселенцю, що якщо його визнати непридатним до служби через наявність психічного захворювання, то він зможе виїхати.

Обвинувачений ствердив, що про позитивне проходження комісії ні з ким не домовлявся, просто консультував потерпілого, як поводитися, що розповідати лікарям. Коштів жодному з них не передавав та не мав такого наміру, адже хотів їх привласнити собі. Він наголосив, що повноважень вплинути на рішення комісії не мав.

Натомість потерпілий розповів, що є тимчасово переміщеною особою з Полтавщини. У травні 2022 року переїхав у Волинську область, жив у знайомих в Ковелі, а потім переїхав у Маневичі. 25 травня він звернувся до психіатра, аби відкосити від служби в армії, хоча розумів, що це незаконно. Під час розмови лікар повідомив, що зможе допомогти за певну суму, яка коливалась від 1200 до 2000 доларів, на що він погодився. Наступного дня за вказівкою обвинуваченого мав стати на облік у військкоматі та пройти медкомісію. Перед тим як йти на медкомісію, обвинувачений на зустрічі розповів, як поводитися і що потрібно казати. Загалом за кілька разів Віталій передав йому 1800 доларів.

Однак через певний проміжок часу переселенець зрозумів, що обвинувачений не буде робити довідку, а хоче його обманути, тому вирішив звернутися до правоохоронних органів. Ствердив, що лікар розповідав, ніби зустрічався з військовим комісаром, лікарями та про все домовився, неодноразово при ньому нібито телефонував лікарю. Окрім того, вони разом їздили в лікарню, де обвинувачений передав 1200 доларів США хлопцю, який нібито мав передати гроші медсестрі та лікарям. Слухаючи обвинуваченого, він думав, що той зможе вплинути на лікарів і він отримає необхідні документи, з якими мав намір виїхати за кордон. Довідки він не отримав, на облік у військоматі не став і досі.

Врахувавши всі обставини справи, суд визнав психіатра винним.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ясам Показати IP 22 Січня 2023 00:15
Ви серйозно!? 34тис. грн штраф!? ))) А скільки той лікар психіатр судді заніс? Україну врятує тільки відстріл цих суддів, і таких психіатрів. Усе інше нажаль не дієве... Після перемоги над росією, маю надію що те кодло корумповане буде стріляне і країна нарешті почне змінюватись в кращу сторону
Лоботряс Показати IP 22 Січня 2023 00:37
А які є ще цікаві недеструктивні способи поухилятись? Може якусь закладку вжити й сходити до наркології? Ну і щоб після війни можна було самостійно як дієздатна особа перетинати кордони. Посвідчення водія не вилучать за самим лише фактом виявленої "залежності"?
Вася Показати IP 22 Січня 2023 07:31
Підняв 72 тисячі, штраф - 34, ще 38 лишилось - непогано
Читач Показати IP 22 Січня 2023 09:07
На Волині директорка однієї з сільських шкіл так злякалась повістки своєму чоловікові,що робить групу йому і собі.Постраждав лише кабан.На жаль, це не анекдот.
Слухач до Читач Показати IP 23 Січня 2023 07:56
А можна географічні подробиці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus