USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині лікарі ходять до пацієнтів пішки

2 Квітня 2015 12:45
Кошти, що витрачаються на перевезення волинських медиків, відтепер ретельно рахуватимуть.

Про створення нової профільної комісії, яка заматиметься підрахунком «медичних витрат» під час засідання 34-ї сесії Волинської обласної ради сьогодні, 2 квітня, повідомив депутат Василь Пецентій.

Так, з його слів, створення комісії, що рахуватиме витрати на медичні перевезення є вкрай необхідним, оскільки в окремих населених пунктах області лікарі відвідують пацієнтів пішки.

«До того ж часто на медиків нападають бродячі пси. Як на мене, то це – знущання над медичними працівниками. На жаль, центри надання екстреної медичної допомоги не забезпечують працівників службовими автівками, хоча були певні домовленості», - зауважив народний обранець.

З його слів, вихід з ситуації – створити комісію, яка вивчатиме питання витрат, а також безпеки життя волинських лікарів.

«Бо коли відкривали центри надання первинної медико-санітарної допомоги, домовлялись, що будемо користуватись автомобілями «швидкої», але чомусь головні керманичі медичної галузі вишукують усілякі причини для того, аби цього не робити», - резюмував депутат.

Таким чином, обранці громади таку ініціативу підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дитячий лікар Показати IP 2 Квітня 2015 13:16
О, а я і не знала, що коли я іду пішки на виклики до діток на 10 викликів по різних вулицях то можна викликати "швидку" і поїздити по всіх вулицях і дешево, бо не я плачу і швидше виклики закрию . Дякую за інформацію, а то я вже 10 пар взуття сходила по наших дорогах. Тепер буду викликати постійно "швидку ". А про бродячих собак, то вони нам як рідні. Чому їх бояться депутати не розумію. Я думаю, що саме депутати повинні вирішити питання з бродячими собаками. Але ж ці депутати з ними не зустрічаються, а зустрічаємось ми прості лучани та волиняни, і дітки наші. Думаю, як би хоч одна собака покусала обласного депутата, то вже всі були б знищені собаки в області. Ось така бездіядльність наших депутатів є найбільшим знущанням над волинянами, лікарями, вчителями.... А собаки - часом кращі ніж люди.......
V Показати IP 2 Квітня 2015 13:47
Що за маячня? Живу в Луцьку майже тридцять років і маючи двох дітей, лікарів дільничних доводилось викликати не раз, але ні разу не бачила , що б їх привозило службове авто, то виявляється в Луцьку вони на виклики добираються самотужки і це нормально, а як в "деяких населених пунктах Волині" ходять пішки то це аврал?
василь Показати IP 2 Квітня 2015 13:59
От якби в дідугана Пецентія серце прихопило, а в той час швидка в Луцьк на базар лікарів повезла, щоб він тоді говорив???
липа Показати IP 2 Квітня 2015 14:17
достойные врачи - только военные: хирурги, терапевты, кардиологи, медсестры... Все остальные побродят пешаком. Не велика от них польза, но мозги проветрят.
швидка Показати IP 2 Квітня 2015 15:32
яке слушне питання про створення комісії по безпеці волинських лікарів, особливо нас працівників швидкої, оскільки це ми найбільше потерпаємо від нападів п"яних, хворих і інших. Недавно випадок був в Любомльському районі, преса писала про це, накинулись на працівників з сокирою - завдали травм і лікарю і водію особливо. То хай депутати трішки про нас подумають, а не думають як то використати швидку в своїх цілях. Працюєш в районній лікарні, от і питай в свого голового лікаря щоб той давтобі транспорт, щоб привезти лікаря - депутата на роботу в лікарню та отримати ще й за це зарплату, обминаючи псів в районі. А я буду просити в свого головного щоб він мені виділяв машину, на роботу їздити, бо з села добиратися мені дуже складно, а якщо запізнюсьто получу догану від головного. Ну просто жах!!!! Слухаєш цих депутатів, і диву даєшся...Складається враження що вони без освіти, без мислення бо такий "брєд" несуть.... В державі війна, бензину немає привезти важко поранених синів Волині,, а йому машину подавай ... коли це все припиниться.... Ганьба...
Верещагін Показати IP 2 Квітня 2015 15:39
Відділення екстреної допомоги в Старій Вижві має 1 машину, яка коштує 1,5 мільйьна і мпє найсучасніше медичне обладнання. і 60% виїздів здійснює для комфортної доставки ургентних лікарів у мікарню і додому. Скоро цій машині і обладнанню прийде капець, бо вона їздить цілодобово. При цьому в Старовижівській лікарні в гаражах стаять 7 машин з яких 2 іномарки. Чому вони стоять днями в гаражах? Кого вони возять і куди? І чому головний лікар Старовижівській лікарні не хоче возити ними своїїх працівників?
Економіст Показати IP 2 Квітня 2015 15:45
Екстрена медицина замість лікарні возить ургентних лікарів, економлячи гроші для лікарні. Було б добре якби ще й собак перееловила у Старій Вижві для економії міського бюджету та порятунку штанів Пецентія.
місцевий Показати IP 3 Квітня 2015 09:46
покажіть який србака вкусив пецентія і я йому 1 кг мясьця дам і покажу йому інших депутатів ще в і інших районах ото собачка заживе
Кінолог до місцевий Показати IP 3 Квітня 2015 18:06
Якщо собаку кормити добрим мясцем, то на непотрібний харч він не буде кидатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus