USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині лікарню переобладнають під житло

15 Липня 2014 15:27
Прокуратура Іваничівського району перевірила додержання Іваничівською районною радою вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» при укладанні й виконанні договорів оренди майна, а також при передачі об’єктів нерухомості у власність селищної ради для переобладнання під житло громадян, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час перевірки встановили порушення Закону України «Про оренду державного та комунального майна» при передачі майна комунальної власності орендарям. З'ясувалося, що частину приміщень центральної районної лікарні, площею близько 100 м², районна рада здавала в оренду для розміщення аптечних кіосків без проведення конкурсу й за відсутності інформації про намір передати майно в оренду в офіційних засобах масової інформації та на веб-сайті ради.

Договори оренди укладалися відповідно до Положення про оренду нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селища району, затвердженого рішенням Іваничівської районної ради, яке не відповідає вимогам Закону України «Про оренду державного та комунального майна», оскільки в ньому відсутні будь-які посилання на необхідність проведення конкурсної процедури.

Окрім цього встановили, що на балансі Іваничівської районної ради перебувають приміщення колишньої лікарні, які підлягають переобладнанню під житло для громадян. Однак районною радою не виготовили правовстановлюючої документації на ці приміщення, що унеможловлює передачу їх на баланс Іваничівської селищної ради задля переобладнання під житло.

На усунення виявлених порушень прокуратура району внесла подання голові Іваничівської районної ради, яке розглянули і задовольнили. Районна рада зобов'язалася розірвати договори оренди, укладені без проведення конкурсних процедур, та привести Положення про оренду у відповідність до вимог чинного законодавства. Окрім того, районна рада розпочала виготовлення правовстановлюючої документації на колишні приміщення лікарні, аби у подальшому можна було передати їх на баланс селищної ради й переобладнати під житло для громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Боголюбы Показати IP 15 Липня 2014 15:58
Детские сады мы уже переоборудовали, результат - живые очереди малявок, теперь что очередь больниц, школ, спортзалов?
мешканка району Показати IP 15 Липня 2014 17:10
Пару тижнів тому була в Іваничах. Коли побачила колишні будівлі лікарні, то аж серце йокнуло: добротні приміщення розвалюються, вікна вибиті, двері розкрадені, опалення вирвано... Боже, які ми безгосподарники! Ще рік, і буде лише купа каміння! А скільки людей, серед них і медичного персоналу, не мають житла! Вони б зробили лялечкою цей район селища, якби їм запропонували по доступній ціні купити собі квартири й облаштувати своє житло! І якась копійка пішла б у селищну раду! Безгосподарники, й годі! Горе нам! Ми не вміємо не лише будувати, а й зберегти те, що маємо! Невже так важко знайти винуватих? Просто не хочемо! Так буде легше! Жах!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus