USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині людям без попередження відключили газ

25 Березня 2021 08:00
В одному з будинків Володимира-Волинського мешканцям без попередження відключили газ. Жінка, яка зняла дії газовиків на відео, стверджує, що відключили її квартиру від газопостачання через борги, а це заборонено законом.

У газорозподільчій компанії запевняють: усе законно. Стався витік газу, який уже ліквідували, повідомляє телеканал «Аверс».

Утім мешканка будинку на вулиці Гайдамацькій, 1 каже, що відрізали їй газ без будь-якого попередження. Вона додає: ніхто не звертався до газовиків з тим, що сталася аварійна ситуація чи чути газом. Підозрює, що причина зовсім в іншому – у заборгованості оплати за газ.

На гарячій лінії звернення мешканки будинку зареєстрували, однак досі незрозуміло, чому відключили газ. Можливо, вирішили під виглядом витоку провчити споживачів?

Журналісти звернулися по коментар до газорозподільчої компанії.
У відділенні «Волиньгазу» Володимира-Волинського ситуацію із відключенням називають звичайною. Адже відключили від газу не тільки цей будинок, але й багато інших через витік, що може становити небезпеку для життя.

«Справді, бувають такі випадки, що ми відключаємо від постачання будинки в окремих випадках, – зазначає начальник відділу АТ «Волиньгаз» у Володимирі-Волинському Олег Бомазюк. – Люди скаржаться, що нібито відключення – через борги, але це не так. По-перше, відключення проводимо тільки за підстави порушення правил безпеки газопостачання. У цьому випадку в більшості іде витік газу, тому що після зими у нас витоки, як правило, є, і досить суттєві».

Наразі будинок уже підключили до газопостачання. Як пояснили у відділенні, такі відключення зазвичай тривають недовго – до усунення витоку. На ситуацію впливає і сезонність, та аж ніяк не заборгованість.

Відомо, що на час карантину відключати споживачів за борги не можна, це заборонено законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
104 Показати IP 25 Березня 2021 08:36
Якщо дійсно відключили газ за борги, то служба газу поступила правильно, хто б мені тут, що не говорив та ніжками не тупав. За все треба платити, а тим більше за споживання газу, світла, води. Ти ж як йдеш до магазину за продуктами харчування, купляєш продукти не у кредит чи касир тобі записує на записничок. У магазині, що тобі продукти видають, а ти касиру кажеш будуть гроші я розрахуюся потім. Ні ти зразу платиш за продукти харчування - гроші. Ти дорогенька наша, можеш собі труси, носки, панчохи не купувати нових, ходити і носити труси старі, ходити без куртки чи пально або голодною, але за те, що тобі держава надає газ, а ти його у власних потребах використовуєш - треба обов'язково платити.
Невже до 104 Показати IP 25 Березня 2021 15:22
Не кажіть гоп... Так, платити треба, це безумовно. Проте люди мають борги не через те що просто не хочуть платити, сама ж держава до цього людей і спонукає. Жили собі люди, працювали чесно, на щось надіялися, потім вийшли на пенсію і їм говорять що якщо вашої пенсії недостатньо, то продавайте будинок та йдіть кудись де зможете прожити. І скоріш за все оця маса яка заплюсувала 104 теж так вважає. Але ж не самі люди зробили пенсію нежиттєздатною, не самі попіднімали тарифи, це зробив хтось і цей хтось державний муж. Саме тому в таких випадках приймаються закони і врегульовуються подібні питання. Служба газу порушила Закон, тобто поступила неправильно - це факт. З іншої сторони, ви згідні щоб проти вас здійснили теж будь-які протизаконні дії і ви не будете при цьому тупати ніжками та щось говорити? Чи то ви, а то хтось інший?
Стобихівка Показати IP 25 Березня 2021 10:13
Невже люди не розуміють що платити все одно прийдеться, тільки більше - з пенею. Халяви не буває і ніхто не спише ці борги.
Йван Показати IP 25 Березня 2021 10:18
Так це вже не новина. У Володимир-Волинському районі газовики тривалий час ведуть боротьбу з заборгованістю через нібито аварійні відключення від системи. В локальних ЗМІ про таку практику повідомляють з періодичністю десь раз на два тижні. При чому борги відносно смішні, а вибирають в жертву переважно незахищені верстви населення: то пенсіонерку одиноку, то сім'ю з невисокими періодичними доходами і малими дітьми, то було десь відключили півбудинку задля так званої колективної відповідальності. Нещодавно ось був резонансний випадок, що ще й побили старшого чоловіка, учасника бойових дій, “афганця”. Чоловік став протестувати, бо ж ніякого витоку газу фактично не було і аварійну службу ніхто не викликав, то газовики викликали поліцію. Прибувши, поліція зайняла позицію газовиків, а не закону, і долучилася морально давити на чоловіка. Відчувши власну перевагу, газовики тоді заламали дядька на його ж подвір'ї, викрутили йому руки і таки запломбували трубу. При цьому поліція, як це часто буває, обрала пікантний спосіб реагування на прояв цинічного беззаконня. Ціна питання цього газового “інциденту” 300 гривень боргу за газ і ще 700 за постачання. Так що робіть висновки самі. Ось вам відео-посилання на подію: https://www.youtube.com/watch?v=b4MQkukmNBs&t=7s

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus