USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині «лихоманить» середню освіту

5 Червня 2016 16:47
149 шкіл області – малокомплектні: там навчається до 30 дітей. Відтак влада починає масштабну реорганізацію. Одні школи просто припинять свою діяльність, інші набудуть статусу початкових.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

У селі Немир Рожищенського району навчається 30 дітей. При школі діє садочок, тут є комп’ютерний клас, спортзал, бібліотека і навіть санвузол знаходиться у приміщенні. Однак, ця школа теж буде реорганізована, – кажуть в обласному управлінні освіти. Адже немирці мають можливість доїзду до сусіднього села Ясенівка, де діє, так би мовити, повноцінна школа.

Усе це робиться заради підняття рівня освіти на селі, – переконує головна освітянка Волині Людмила Плахотна. На придбання автобусів, за словами чиновниці, з держбюджету цього року виділять 27 мільйонів гривень, ще 10,5 мільйона – з обласного. Загалом планують поповнити автопарк на 36 шкільних автобусів. Заплановані кошти і на ремонт доріг.

ЧИТАТИ ЩЕ: ШКІЛЬНІ АВТОБУСИ ДІСТАНУТЬСЯ ТІЛЬКИ «ЛОЯЛЬНИМ» РАЙОНАМ ВОЛИНІ, – ДЕПУТАТ


Але у селян свої аргументи про якість освіти у малокомплектній школі, доїзд до сусідньої, і перспективи села без школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Людмила Показати IP 6 Червня 2016 11:18
Коли будуть підручники для 7 класу в Луцьку?
бмв Показати IP 7 Червня 2016 00:01
Коли будуть підручники для четвертого класу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus