USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Куди на Волині поїдуть нові шкільні автобуси

17 Травня 2016 15:11
Як забезпечити довезення школярів – мешканців глибинки до загальноосвітніх навчальних закладів, що оптимізують у процесі втілення освітньої реформи, обговорили під час робочої наради, що відбулася під керівництвом голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Нагадаємо, ще у грудні минулого року Кабінет Міністрів України видав розпорядження “Про перерозподіл деяких видатків Державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році”. Згідно з зазначеним документом обласним державним адміністраціям слід придбати шкільні автобуси, аби дітей із віддалених населених пунктів могли безперешкодно довозити до реорганізованих навчальних закладів – опорних шкіл.

Головною умовою закупівлі транспортних засобів, однак, залишається співфінансування. Позаяк половину фінансів виділили з Державного бюджету. Решту ж – із власних ресурсів повинні віднайти місцеві бюджети.

До слова, керівники всіх районів та об’єднаних територіальних громад краю заздалегідь надали обґрунтовані пропозиції щодо потреби у тій чи іншій кількості шкільних автобусів.

Додамо, деякі депутати Волиньради зазначали, що облдержадміністрація хоче розподілити шкільні автобуси в залежності від «лояльності» до влади голів райдержадміністрації.

Попередньо за результатами оптимізації шкіл Волині передбачили придбати 34 автобуси. Шість із них передадуть у користування об’єднаним територіальним громадам, зокрема Велицькій, Голобській, Зимненській, Устилузькій (2 автобуси) та Шацькій. Інші ж 28 передадуть районам області.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з Волині на схід мобілізували 14 шкільних автобусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus