USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині мешканці сіл скаржаться на неприємний запах від свинокомплексу

21 Серпня 2015 22:00
Неприємний запах шириться зі свинокомплексу, що розташований на території Зарічанської сільської ради Володимир-Волинського району. Незадоволені люди з наближених сіл виступають проти такого сусідства. Найбільше дорікають голові свинокомплексу мешканці П’ятиднів та Хрипалич. Люди бідкаються: запах такий, що жити поряд неможливо. Про це повідомляє Буг.

«Як усунути запах, такого немає в природі», – каже голова господарства Мирослава Чайковська. Вона стверджує, що додає в корми аміак, щоб зменшити неприємний запах, та пояснює, що проблема із запахом не від самого свинокомплексу, а від місця, куди вивозять гноївку – поля Діброви і Михальця. Під час виливу при попутному вітрі запах поширюється на населені пункти.

На місці свинокомплексу раніше була ферма, яку реконструювали. Ферму господині подарував чоловік. Вирішив, каже жінка, що їй мало роботи вдома. Зараз на свинокомплексі і перепрацьовуватись не треба – усе обладнання автоматизоване.

«Ви не побачите більше такого господарства у нашому регіоні. Ми виміряли кілометрову зону до села, там в першій хаті ніхто не живе. В мене є договір, дозвіл та аналіз гноївки з підтвердженням, що вона не вплине шкідливо на екологічний стан», – аргументує Мирослава Чайковська. Зі слів голови, вона зверталася з проханням виділити землю у ненаселених пунктах до відповідних інстанцій, однак, дозволу не отримала.

Зі слів голови господарства, вона навіть домовилася з начальником оборони про використання земель міноборони, однак, після цього «мала дуже багато проблем». Вона згідна вивозити гноївку в інше місце, якщо, звісно, «воно не буде за 100 кілометрів від свинокомплексу».

Мирослава Чайковська погодилась надіслати журналістам копії документів, які дозволяють вивозити нечистоти на поля, на електронну адресу, проте лист від неї так і не надійшов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Валентина Показати IP 21 Серпня 2015 22:23
Подарував чоловік.... Та вона в житті ніколи свині живої не бачила і ніколи там не була. Бандючня хапнула в 90-х все що могла, а тепер не знають чиє воно і кому належить. Переписують одне на одного.Вивезе вона за 100 км, швидше вдавиться за гривню!
123 до Валентина Показати IP 22 Серпня 2015 14:56
От тобі аби ляпати!Звідки ти знаєш хто де був і хто на кого переписує?Ляпнула шо в воду *ернула!
Свиня Показати IP 21 Серпня 2015 22:27
А в мисці не смердить?
888 Показати IP 21 Серпня 2015 23:11
90 відсотків підприємств працюють з порушеннями тих норм в одних егологія в інших санітарний стан, протипожєежні обладення , безпека праці і тд ТАК БУЛО ЗАВЖДИ - бо дешевше дати прокурору чи нач миліції, інспректору якомусь ніж все це вирішувати по закону. АЛЕ часи змінилися ніби - тепер треба судити всіх хто мав контролювати ці питання а підприємцям підрахувати збитки нанесенні населенню і навколишньому середовищу іхніми справами... Але хто цим буде займатись - зараз війна... отак і будимо сидіти далі ЯК СВИНІ В БАГНІ !!!
777 Показати IP 22 Серпня 2015 01:41
Недавно був на кладовищі що поруч із свинокомплексом і дихати не було чим а чайковська г****ота ще щось розказує нам прибери гівно і працюй а не прибереш будеш мати проблему
Галюня Показати IP 22 Серпня 2015 11:24
Найбільше с**рдить від Михальця.
Михалець до Галюня Показати IP 22 Серпня 2015 14:58
Не було тебе то й нічого не с....рділо!
олег Показати IP 22 Серпня 2015 12:30
а справжній хазян комплексу часом не ковальчук,,. якщо ковальчук то в нього і на укр петролі бардак
Орися Вознюк Показати IP 23 Серпня 2015 17:21
Справжнім власником е Нечипор Руслан, Чайковська з своею сестричкою відібрали комплекс в нього і від неі також смердить нечистотами!!! Чайковську в місті ніхто не поважае після того як Вона привласнила гроші які збирались для майдану громадою міста!!! На сьогоднішній день Вона в Шацькому районі біля своеї бази Фенікс самозахватила земельну ділянку під стоянку автомобілів! На шо дивиться обласна Прокуратура, гнати таких депутатів як Чайковська!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus