USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині місцевий бізнесмен знищив старовинне цілюще джерело

10 Листопада 2015 14:53
Через сумнівні будівельні роботи вода забруднилася і майже зникла. Журналісти програми знайшли орендаря сільського джерела.

У селі Білосток Луцького району підприємець знищив унікальну пам'ятку - цілюще джерело, з якого люди набирали воду. Про це йдеться у сюжеті "Грошей", - повідомляє ТСН.

Колись у селі був монастир, а воду з цього джерела вважали чудодійною. Однак тепер тут - стояче болото. Місцеві жителі стверджують, що одного дня з'явилися невідомі люди: завезли техніку, все перекопали і зникли.

Хто й коли віддав джерело у руки підприємцям - селяни лише здогадуються. Самого ж орендаря на очі не бачили. Вони наголошують, що громада не знала про роботи. Селяни також поскаржилися, що колишній голова колгоспу забрав колгоспні землі у своє володіння, а його найближчі родичі посіли усі керівні посади і коять все, що їм заманеться. Сина вибрали головою сільської ради, а жінку призначили землеупорядником.

Від будівнитва біля джерела голова села відхрещується, він заявляє, що жодних дозволів не видавав, оскільки джерело - за межами населеного пункту. У Луцькій РДА знайшли угоду із підприємцем. Згідно з нею, він взяв в оренду землі і болото за символічну ціну - менше ніж півтисячі гривень на місяць - на 25 років.

Однак в держорганах не знали, що на тому місці проводяться будвельні роботи.

Журналісти програми знайшли орендаря сільського джерела, якого марно шукали селяни кілька років. Знімальній групі довелося рятувати чоловіка від розлюченого натовпу. На зустрічі із селянами він запевнив, що усі дозволи отримав й воду не бруднив. А також пообіцяв селянам золоті гори - роботу та риболовлю вже до кінця року.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 10 Листопада 2015 15:16
ще й так добре хоч щось пообіцяв, а наші кандидати в мери й того не дадуть, а візьмуть у рази більше
Кріс Показати IP 10 Листопада 2015 15:26
Обличчя істинного українця - ніякої думки в очах
хтось до Кріс Показати IP 10 Листопада 2015 16:33
овва а як знаєш що саме українець певне твій родич?
Лучанка Н. Показати IP 10 Листопада 2015 17:14
Те ж саме відбувається в с.Гаразджа, де останні 10 років знищується ставок. який був зоною відпочинку як для дачників, так і для відпочиваючих. Ганьба! Ніхто не несе відповідальності, ніхто не контролює водне господарство. Байдужість і безгосподарність знищують нашу природу.
волинянам Показати IP 10 Листопада 2015 17:43
все будівництво затіяв регіонал волошенюк, його криє вся волинська прокуратура та тягунов, підприємець просто підставна особа, за ставки в садові ніхто також не платить, а рибу волошенюк продає, своїм джипом прокурорам міліції рибу розвозить
РДА,ПРОКУРАТУРІ ОБЛА Показати IP 10 Листопада 2015 17:47
тест на служіння народу, нема дозволів на будівництво, сільський голова все покриває, за роботу відповідні служби, все просто)))))))))))))))))))))))))))))))
аноніму Показати IP 10 Листопада 2015 17:51
ти з регіоналів
білостоку Показати IP 10 Листопада 2015 18:06
франчуки завжди лизали одне місце владі, а теперішній голова воленюку все зробив для незаконного будівництва , та знищення джерела!!!!
амаргедон Показати IP 10 Листопада 2015 22:44
дуже шкода тих хлопців, які поклали життя на майдані, і АТО за краще життя без корупції і обману для свого народу, а така риговська волохата *нида той народ чмирить поклавши кожному на голову з єхидною посмішкою і саме страшне що немає кому поскаржитись, ти ще в кабінет не зайшов в міліцію чи прокуратуру, як тебе здали і думають як тебе на шлях правильний направити, щоб більше голову не піднімав. Біля того джела на Водохреща місця не було де ступити, стільки людей було. ДЯКУЄМО МІЛІЦІЇ ПРОКУРАТУРІ І СБУ ЗА СПОКІЙНЕ ЖИТТЯ НА УКРАЇНІ. це не тільки на нас поклали, але і вас як товар оприділили по понятіям, тобто скільки ви коштуєте щоб нелізли куда не потрібно і ціна ваша три карпа в пакеті чи форель, як сказав зеленський в "слуга народа" одне і те саме слово тільки наголос міняютть.
ну нах. Показати IP 8 Лютого 2016 23:05
подивіться на це б*дло і таке є в кожному селі .недай бог з івана пана .усі памьятають.а це вже случилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus