USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині може з'явитися 35 вітроелектростанцій

4 Лютого 2019 20:58
На території Іваничівської ОТГ хочуть звести систему вітроелектростанцій. Про такий намір заявило товариство із обмеженою відповідальністю «Вінд Павер Ес Ай Волинь». 5-го лютого в Іваничах відбудеться зустріч з його представниками.

Про це повідомив голова Іваничівської об’єднаної територіальної громади Федір Войтюк, пише Буг.

Йдеться про будівництво, обслуговування й експлуатацію вітроелектростанцій на території Іваничівської громади загальною встановленою потужністю 100 МВт.

ТзОВ «Вінд Павер Ес Ай Волинь» звернулося до Іваничівської селищної ради з проханням погодити розроблення детального плану земельних ділянок на території сільради площею 150 гектарів та поза межами населеного пункту селища Іваничі площею 10,5 гектарів для будівництва та обслуговування об’єктів альтернативної енергетики.

У Іваничівській громаді інформують про те, що інвестори планують встановити 35 сучасних вітротурбін. Висота башти ВЕУ – 60 – 90 метрів. Під один вітряк можуть брати 2 гектари землі в оренду. Вітряки повинні розташовуватися на 600 метрів один від одного та від приватних будинків.

Відомо, що спочатку здійснюватимуться дослідницько-розвідувальні роботи з вимірювання сили і напрямку вітру, оцінки сейсмічної активності тощо.

За попередньою інформацією, інвестора зацікавили також землі Зимнівської громади Володимир-Волинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 4 Лютого 2019 21:09
Чого тільки вже в нас на Волині не з'являлося на словах. Вже ТЕС поруч з 10 шахтою побудували. Думкою богатіти ми добре навчені
дурилка картонная Показати IP 5 Лютого 2019 09:37
электроэнергию с АЭС на экспорт, а лохам ветряки над головами и по "зеленому тарифу" бабло себе в карман)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus