USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині можуть закрити райлікарню

22 Січня 2016 21:30
Районну лікарню в Колках називають «мильною бульбашкою» й говорять про її недоцільність та закриття. Кардинально іншої думки медперсонал, який звернувся до депутатів облради за допомогою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства вчора, 22-го січня.

Від імені колективу виступила завідувачка терапевтиного відділення Колківської РЛ Людмила Горайчук, яка переконувала, що в районі є потреба у цій лікарні.

«Наша лікарня обслуговує 21,5 тисячі населення, а це - 28 сіл, відстань до віддалених по 30 кілометрів. Доїзд до медзакладу - хороший, є автостанція. Якщо ж добиратися в райцентр, то дорога й транспортне сполучення геть погане. Ба, більше у нас на обслуговування більшість людей 60-70% - поважного віку, їм складно добиратися в райцентр.

Як ми дізналися про закриття лікарні, то написали звернення в облдержадміністрацію, щоб не закривали лікарню. У відповідь сказали, що поки не закриють, втім, будуть скорочення ліжкомісць. У нас же ж лікарня побудована за новим типом, колектив молодий, відповідно, це прогнозує звільнення частини персоналу. У людей - сім’ї, іншої роботи у нас не знайти, ситуація дуже складна», - розповідає пані Горайчук.

Із цього приводу депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Михайло Бегаль відповів, що цей заклад є «мильною булькою», адже його доля – закриття чи реорганізація, мовляв, медзаклад не заповнений на 90%, не має достатньої медичної практики та обладнання й висловив сумнів щодо кваліфікованих послуги.

«Щоб говорити про збереження цієї лікарні, то спочатку потрібно порахувати, чи у вас всі ліжка зайняті. Я пригадую, що був випадок, коли в 10-й годині до вас поїхав голова районної держадміністрації та начальник управління медицини області й з 12 пацієнтів, які б мали бути у вас, був лише один.

Тому рано чи пізно скорочення буде, не обманюйте себе та нас. Це як і питання із залізничною лікарнею – немає в ній потреби.

Навіщо тримати ту «бульбашку», якщо вона лусне сама», - наголосив обранець громади.

Втім, голова комісії, представник «Волинської обласної регіональної політичної партії Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Олександр Зінчук заспокоїв колектив лікарні й запевнив, що медзаклад не закриють без згоди громади.

«Я беру це питання на особистий контроль. Наголошу, що в Колках вже скоро буде об’єднана громада, яка об’єднає три адміністративні одиниці. Тому зараз не варто нічого закривати. Коли волиняни здійснять об’єднання, то самі вирішать долю лікарні. На місці їм буде краще видно потреби й проблеми, та, як їх вирішувати. Не треба людям заважати у господарюванні», - наголосив депутат.

Під час дискусії, начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк запевнив, що поки жодних рішень про закриття немає, тому хай люди працюють у звичному режимі. Втім, якщо ж будуть рішення про закриття медзакладу, то члени профільної комісії знову зберуться разом із колективом, аби прийняти розібратися з питанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
волинянам Показати IP 22 Січня 2016 23:36
немає концепції розвитку медицини в україні, "разводіла" "к" почав реформу медицини в області тупо щоб відмити гроші світового банку, тепер ми пожинаємо плоди тупості закриттям лікарень які дійсно потрібні, гунчику ти що також такий самий, розберись в рофермі медицини!!!!!! звільни ващенюка який майже був заступником міністра - сміх!!!!!
Нова Волинь до волинянам Показати IP 23 Січня 2016 09:07
А до чого тут Ващенюк?
Анонім до волинянам Показати IP 23 Січня 2016 17:44
"Михайло Бегаль зауважив, що ця лікарня не завантажена, а після введення страхової медицини цей заклад не зможе отримати кошти, адже не виконає усіх ліцензійних умов".- прямо Нострадамус якийсь поліський! Чи все-таки світило світової медицини виносить вирок -"лікарнях рівня Колківської районної." які не дотягують до світового рівня Ратнівської.
бегалю Показати IP 22 Січня 2016 23:37
пора у відставку, скажи своє реальне бачення
Соціолог до бегалю Показати IP 23 Січня 2016 01:24
Коники рівня Бегаля краще всіх знають і вирішують хворіти кому а кому ні!
Григорій Іванович до бегалю Показати IP 23 Січня 2016 08:27
"закриття лікарні – питання часу."- якось не віриться, що таке міг сказати лікар. Він коли небуть карту області бачив? Найбільший район області. Колківська лікарня обслуговує половину району в силу зручного географічного положення. Закриття лікарні іде в розріз з адміністративною реформою, де передбачено всі послуги максимально наблизити до мешканців. І якщо рівень лікарні, яка надавала меддопомогу населенню тоді ще Колківського району, задовго до народження бегалів, на їх думку не дотягує до загальнообласних показників, то потрібно думати, як виправити ситуацію, надати допомогу сучасним обладнанням і т.п .А з такими дупутатами -"обранцями громади" вимирання українців - "питання часу". Сидить такий собі мудрагель і думає, яку б то ще шкоду зробити. А може. це нащадки більшовичків-нкаведистів мстять колківчанам за їхній вклад в становлення держави, за боротьбу з червоно-коричневими окупантами, за Колківську республіку. Чи просто клепки не вистачає..........
бегаль м. до бегалю Показати IP 29 Серпня 2016 17:29
Схоже я усім Вам уже надоїв, я вже піду бо і здоровя не позволяє та мені цікаво як ви сопротивлятись будете, Швидку відбили-згоден, а спробуйте лікарню так відбити, бо вся верхівка медицини вас вже списала.
Колки Показати IP 23 Січня 2016 08:34
В Маневицькому районі на 58 тисяч населення дві лікарні.А тепер поцікавтесь скільки проживає в Шацькому,Локачинському,Турійському,Іваничівському районах.По вашій логіці,пане Бегаль,потрібно позакривати і ці лікарні.А ще врахуйте,що Маневицький район найбільший в області по території(площа така ж приблизно як в перерахованих вище районах разом взятих)І лікарня набагато краща як в Ратно(побудована в 2004 році)Може змінити назву з районної на дільничну?.А що з цього приводу думає"професор"Линдюк?Чи думає тільки за свої пилорами?
Григорій Іванович Показати IP 23 Січня 2016 08:36
"Лікарі Колківської районної лікарні просять не закривати їхній медзаклад" . А яка позиція тих, кого ці лікарі лікують. Чекають, коли їхні права відстоїть хтось інший?! Де дупутати від колківської громади, де активні громадяни, підприємці?!...
анон до Григорій Іванович Показати IP 26 Лютого 2016 22:37
Громада не дасть закрити лікарню. Уже був інцидент, коли хотіли забрати один автомобіль "Швидкої допомоги"... Не вийшло, люди не дали.
Колківчанин Показати IP 23 Січня 2016 09:52
Краще давайте в Ратно лікарню закриємо. Бегаль і так уже прилаштований...
Колківчанин Показати IP 23 Січня 2016 10:05
Це очевидно про бегалів ..http://demotivators.org.ua/d/demotivators.org.ua-998680-3.jpg
Міхал Показати IP 23 Січня 2016 10:33
Політика Гун(дон)чика - Линдюка (це такий його маневицький холуй) в дії!
123 до Міхал Показати IP 23 Січня 2016 19:13
Тож голова маневицької адміністрації перший сказав закрити в Колках лікарню.А депутут Бегаль з райцентру цей брєд підтримує.Отакий наш доктор!
Vitalij Показати IP 23 Січня 2016 11:28
Бачу деякі дупутати справжні шкідники. Вони і дня не можуть прожити без того, щоб не нашкодити, що не виколупати з себе чергову гидоту і не спробувати її впровадити. І без того життя важке, а цей непотріб ще намагається щосили його погіршити.
Пацієнтка Показати IP 23 Січня 2016 12:22
А я частково згідна з закриттям деяких лікарень. Правда не із закриттям, а реформацією і жрстким контролем. Нікому не скрет, що лікарі в районох тупі і ліниві, бо розумні і толкові. вже давно повтікали або в обласну, або стали медпрацівниками. Вони не прагнуть вчитися, вони практикують лише те, що їх навчили в інституті, часто лікують кількома антибіотиками одночасно, виписують дорогі, і не виправдані ліки. А які діагнози ставлять....або і не ставлять взагалі! Коли попадаєш у лікарню вищої інстанції - лікарі хапаються за голову. Через те і набита обласна лікарня, що там і не пройти, і не проїхати, усі втікають від таких м'ясників. А там змушені усувати результати лікування місцевих.Тож я за те - достойну зарплату лікарям, постійний контроль за їх роботою, і держава має примусити лікарів місцевого рівня вчити сучасні методи лікування, освоювати сучасні медпрепарати. і нести відповідальність. А не як я, завела дитину до невропатолога, бо скрегоче зубами вночі, то вона мені як моя бабуся заявила, що в неї глисти. Брєд сивої кобили! Тоді як в області знайшли проблему саме невропатологи.
Пацієнтка до Пацієнтка Показати IP 23 Січня 2016 12:23
перепрошую, не медпрацівниками, а медпредставниками різних фармацевтичних компаній
АС Показати IP 23 Січня 2016 13:25
Потрібно усі лікарні закрити буде природний відбір здоровші станем...А як раніше люди жили хіба було стільки лікарень?і ці бабусі і дідусі про них і не чули і живуть по сто років.В нас і так перенаселення невистачає робочих місць...
Dc до АС Показати IP 23 Січня 2016 17:22
Для чого закривати? Просто таких мудрагелів не лікувати. Кажи свої дані і ми тобі у всіх випадках будемо клізму ставити. як лікуватись не хочеш. Можливо хто з рідні ще такий мудрий?!
1 Показати IP 23 Січня 2016 15:08
що до Вазенюка-вже не одна хата збудована І квартири куплені,заощадження колосальні .Йому все рівно .
село Показати IP 23 Січня 2016 16:42
скоротити деяких дохтурів давно треба. ПЕРШИМ мАКСИМЧУКА АЛКАША ТА ХАБАРНИКА ЩЕ ТОГО.
ГВС до село Показати IP 23 Січня 2016 19:48
Так розібратись з алкашами хабарниками чи взагалі лікарню закрити, а заодно аптеку, бібліотеку, автостанцію, пекарню і перукарню. Відключити світло і інтернет. Хабарників точно не буде. так по твоему?
Пнпх до село Показати IP 24 Січня 2016 07:59
Лікарня в Колках хороша і лікарі теж чудові, якщо деяких лікарів скоротять то і працювати не буде кому. Я в обласній практично не лікуюсь, бо там справжні хабарники, я довіряю колківським медикам
Рррррр Показати IP 24 Січня 2016 07:50
Село, звертаюсь особисто, такий як лікар Максимчук допомагав людям все життя,лікуючи їх . А хто зараз не бажає і хабарі не бере,дають значить заслуговує на це
Жителька смт. Колки Показати IP 25 Січня 2016 11:32
Щодо лікаря Максимчука, то ще ніхто з області не піддавав сумнівів його діагнозів, завжди поставлені дагнози підтверджувались в області. Не одну людину витянув з того світу. Лікарня в Колках набагато краща і персонал вищої кваліфікації, а не те що в Ратно, тому Бегаль заздрить Колкам. (нехай в Ратно закриє лікарню)
МММ Показати IP 25 Січня 2016 18:31
У цій статті журналіст обєднав все, що говорилося на засіданні і те, що з дванадцяти пацієнтів в лікарні знаходився один - так це говорилось не про Колківську лікарню, не змішуйте все до кучі!
бувалий Показати IP 25 Січня 2016 22:23
У Колках прекрасна лікарня. Щоб зробити добро для людей а не для окремих чиновників то в Колківській лікарні необхідно розширити профіль ліжок. Тоді і лікарі будуть підвищувати свій рівень кваліфікації. А зрештою попросту лікарі не будуть тікати. Думайте за простих людей, а не тих хто близче до корита, до ФЕОФАНІЇ.
Ірина Показати IP 26 Січня 2016 12:03
Якщо у когось виникають якісь питання і претензії до лікарів то не треба все адресувати Колківській лікарні, бо завдячуючі реформі педіатри і терапевти відносяться до первинної ланки, тобто до зовсім іншої організації - Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги.(Сімейна медицина).
ЛЮДМИЛА Показати IP 26 Січня 2016 19:24
Які всі розмні ідають грязні коментарії ,а тещо буде потім всім пиль .Ну закриють лікарню знайдуться хітріші і вдкриють Туб диспнсер і тоді буде пізно про щось і надким посміхатись .прикро читати такі коментарії ,краще непишіть і незабивайте голову іншим.ЯКЩО НЕЗНАЇШ ХТО Є ХТО КРАЩЕ НЕПИШИ
Жителька Колок Показати IP 26 Січня 2016 19:52
Наші Колки невелике містечко ,але живуть тут хорші і добрі люди .Я ВПЕВНЕНА НА 100% кожен з них не буде мовчати і стояти в стороні.Я в цьому переконалась ,бо коли була сесія внас ,то більша половина громадян прийшла ,щоб відстояти нашу лікарню під селещну раду .Ми недозволим нікому ,щоб закрили будь який заклад чи то лікарні чи школа ,училище.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus