USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині лікарня повернула пацієнту 37 тисяч за лікування інсульту

11 Червня 2023 13:28
Центральна районна лікарня у місті Ковель на Волині відшкодувала пацієнту понад 37 тисяч гривень за лікування інсульту – ці кошти медзаклад узяв неправомірно. Адже лікування інсульту покривається Програмою медичних гарантій, йдеться на сайті Національної служби здоров'я України.

Лариса Шацька подзвонила на гарячу лінію НСЗУ та розповіла суть проблеми. Її чоловіка Ігоря з інсультом забрала «швидка» та доправила до Центральної районної лікарні у місті Ковель Волинської області. Там хворому ввели дві ін’єкції, і таким чином стан чоловіка стабілізували.

За ці процедури Ларису Шацьку попросили сплатити до каси «благодійний внесок» – 34 тисячі гривень. Перебуваючи у шоковому стані через хворобу чоловіка, жінка не заперечувала та заплатила гроші. При цьому додатково платила, з її слів, за все, що говорив лікар.

Згодом Лариса дізналася, що лікування інсульту безоплатне. Кошти за медичну допомогу, обстеження, ліки, а також витратні матеріали лікарня отримує від НСЗУ. Тому вимагання чи одержання грошей від пацієнта є неправомірним.

Отримавши скаргу, Національна служба здоров’я України звернулася до медзакладу по роз’яснення. Представники лікарні у свою чергу попросили в пані Лариси докази того, що кошти були сплачені. В результаті медзаклад повернув пацієнту понад 37 тисяч гривень, неправомірно взяті за лікування інсульту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Льонька Показати IP 11 Червня 2023 15:20
А шо ж.... там же Вєтєрок керує... чого ж іншого чекати? ((
Волиняни Показати IP 11 Червня 2023 17:02
Озвучили інформацію по вирішенню половини справи ! А далі що ? За грубі порушення урядових рішень і відповідних постанов НСЗУ, за нанесення людині ЦРЛ у Ковелі моральних збитків, повинно бути проведене службове розслідування і винні мають бути притягнуті до відповідальності ! ВН, просимо взяти на контроль !
Радувець Ларіса Показати IP 11 Червня 2023 18:36
Відкупилися, швидко і дорого, але з інших здеруть ще більше, у них збитків не буває
1234 Показати IP 11 Червня 2023 22:14
В цивілізованій країні керівник закладу відразу ішов би в відставку. В нас же будуть вдавати ніби нічого не було. Влада контракт не розторгне, а правоохоронні органи просто закриють справу і все.
Анонім Показати IP 12 Червня 2023 01:52
це і надалі буде тривати до того часу доки у лікарнях не буде встановлене відеоспостереження в онлайн часі (так як за кордоном)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus