USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волині на місці колишньої ГЕС мало не втонула дитина

15 Серпня 2017 11:40
Рятувальник з Любешова допоміг врятувати життя підлітку, який мало не втонув у річці Стохід.

Про це повідомили у прес-службі УДСНС України у Волинській області.

31 липня о 19:30 год. в урочищі ГЕС ( колишньої гідроелектростанції) на річці Стохід, що у селищі Любешів потонув 12-річний хлопчик. Підлітка врятували люди, які відпочивали поруч, а повернув до життя любешівський рятувальник, який вчасно і вправно зробив непрямий масаж серця дитині.

Цього дня у вільний від роботи час начальник варти 23-ї ДПРП УДСНС України у Волинській області Геннадій Молошик спілкувався із товаришем на березі річки, коли почув крики з протилежного берега про те, що у воді пропала дитина. Як виявилось підліток 10-12 років пішов плавати, але за якийсь час батьки та знайомі втратили його з поля зору. Навіть на відпочинку працівник служби порятунку «101» це все рівно рятівник. Не роздумуючи ні секунди, вплав через річку Геннадій кинувся рятувати хлопця. Перепливши на іншу сторону водойми він побачив, що дитину вже витягли відпочивальники та намагалися зробити їй штучне дихання, але у криках та паніці ніхто таки не зумів правильно надати першу медичну допомогу.

Рятувальник попросив людей, особливо це стосувалося батьків, не панікувати, не заважати, а допомагати рятувати дитя і відразу його перехилив через коліно та став звільняти дихальні шляхи від води та рвотних мас. Батькові дитини сказав дихати рот в рот, а сам проводив непрямий масаж серця, натискаючи на грудну клітку.

Знову і знову доводилося заспокоювати людей, оскільки за їх гучними криками та зойками не чутно було дихання хлопчика. Реанімаційні дії тривали декілька хвилин і малий відкрив очі. Рятувальник ще раз всіх попросив заспокоїтися і припинити паніку.

У цей час товариш Геннадія поліцейський Віталій Плевако зателефонував до медиків і намагався пояснити лікарям швидкої куди потрібно приїхати. Але місце, що люди про себе називають ГЕС, це колишня гідростанція знищена ще у воєнні роки, не всі знають, де знаходиться. Тож для того, щоб не втрачати дорогоцінних хвилин для рятування хлопчака, 25-річний поліцейський порадив батькам завезти дитину на власній автівці до лікарні. Геннадій та Віталій вмили малого – він був весь у піску та віднесли до авта, а батьки завезли його до приймального відділення Любешівської ЦРЛ для надання наступної допомоги.

До речі, це не перший випадок рятування дитини на воді у Геннадія Молошика, у 2014 році він витягнув з водойми 7-річного хлопчика, який перебував у воді досить довго – 15 хвилин. На жаль, наступного дня він у реанімації він помер. Але Назар живий, і коли прийшов до тями то розповідав, що він купався, а його затягло у ямку. І якби не вчасна кваліфікована допомога його рятівників, то ця історія могла б закінчитися по-іншому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus