USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

На Волині врятували дитину, яка ледь не втонула

23 Березня 2017 21:44
2,5-річна дитина мало не загинула в одному із сіл Ківерцівського району. Медики навіть констатували клінічну смерть, однак дитину реанімували.

Усе сталося 20 березня, пише Волинська служба новин з посиланням на Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,

Повідомлення про те, що втопилася дитина, до Центральної оперативної диспетчерської надійшло о 17:57.

Зі слів батьків, хлопчик 10-15 хвилин знаходився під водою до того, як його витягнули на берег.

Прибувши через три хвилини на місце виклику, фельдшер фельдшерської бригади екстреної медичної допомоги із селища Олика констатував у дитини клінічну смерть і негайно розпочав проводити реанімаційні заходи.

“Було застосоване наявне у кареті ЕМД медичне обладнання, в т. ч. ларенгіальна маска, мішок Амбу, моніторування життєвих функцій дефібрилятором”, – ідеться у повідомленні.

Реанімація була успішною. У дитини на 40-й хвилині реанімації з’явилися ознаки життя: відновилися самостійне дихання, серцебиття (синусовий ритм).

Ківерцівській лікарській бригаді ЕМД, яка виїхала на допомогу колезі, залишилось утримати у стабільному стані відновлені життєві функції та терміново доправити дитину в реанімаційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні.

Медики констатують: подібний випадок, на жаль, – сумна реальність, яка черговий раз застерігає батьків, бути більш уважними і відповідальними, особливо коли поблизу є водойма. Для малюків вона становить неабияку загрозу. Малюк, залишений без уваги, може загинути у калюжі, діжці тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинянин Показати IP 23 Березня 2017 23:55
Молодці
Лучанка Показати IP 24 Березня 2017 08:32
Мене взагалі дивує, де були батьки цієі малечі. Ій же всього 2,5 роки і чого дитина аж стільки пробула під водою???? Батьки що, не дивляться взагалі, що роблять іхні дітки?? Просто шокована новиною
Торі Показати IP 24 Березня 2017 08:57
Напевно ця дитина повинна щось важливе зробити в цьому житті, тому і вижила...
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 15:45
А в таку холоднечу вибачте яка водойма?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus