USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині на земельних аукціонах вторгували майже півмільйона гривень

10 Листопада 2015 11:05
Більше 470 тисяч гривень отримали на земельних аукціонах у Волинській області, – повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

Так, на Волині у жовтні організували десять земельних аукціонів, на які виставили права власності та оренди на земельні ділянки різної форми власності та призначення. За підсумками торгів до бюджетів спрямували 470,5 тисячі гривень.

Землевпорядники провели чотири аукціони з продажу прав оренди на шість земельних наділів сільськогосподарського призначення державної форми власності. Товаровиробники взяли в оренду 73,6 га земель. Вартість користування ділянками підвищилась до 51,9 тисячі гривень на рік.

На інших шести аукціонах у власність продали шість земельних наділів несільськогосподарського призначення (комунальні землі). Загальна площа ділянок становить 1,1 гектара. Ще шість земельних ділянок площею 1,9 гектара інвестори взяли в оренду. Сумарно місцеві бюджети поповнились на 418,6 тисячі гривень.

«Земельні аукціони – прозорий механізм реалізації земельних ділянок, який вже неодноразово підтвердив свою ефективність. Конкурентні торги дозволяють суттєво підвищити вартість та поповнити бюджети», – зазначає в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
катіон Показати IP 10 Листопада 2015 13:44
вася є вася усе зрозуміло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus