USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині не виявили фальсифікатів пестицидів

24 Липня 2018 22:48
У результаті проведення перевірок працівниками управління фітосанітарної безпеки цього року на Волині не було виявлено фальсифікованих пестицидів.

Про це 24 липня йшлося під час позачергового засідання регіональної комісії Волинської ОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівниця управління фітосанітарної безпеки Світлана Рабчевська зазначила, що загалом на цей рік передбачено 38 заходів за дотриманням норм із використання пестицидів. Зокрема, уже було здійснено 17 перевірок, під час яких складено 6 приписів, а три об’єкти господарювання притягнули до відповідальності. Мова – про недотримання регламентів, наприклад, про здійснення обробітку пестицидами угідь у сонячну погоду, а також неповідомлення пасічників про майбутню обробку.

Світлана Рабчевська також наголосила на шкоді, завданій угіддям внаслідок використання фальсифікованих пестицидів.

«Порушення вимог використання, зберігання, торгівлі пестицидами призводить до погіршення стану навколишнього середовища, а також несе загрозу здоров’ю і життю людей, і тварин», – наголосила керівниця управління фітосанітарної безпеки.

Нагадаємо, на Волині пасічники втратили близько 400 сімей бджіл внаслідок оприскування полів отрутохімікатами поблизу сіл Літин та Новий Двір Турійського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отакої... Показати IP 25 Липня 2018 11:58
...то бджоли сами винуваті що на світ появилися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus