USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині не використали 285 мільйонів гривень з держбюджету

2 Серпня 2016 11:49
Понад 285 мільйонів гривень, виділених з держбюджету, досі не використали на Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

Як повідомив начальник ГУ Держказначейства у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак, до державного бюджету у липні суб’єкти господарювання у Волинській області сплатили 505 мільйонів гривень, що на 61 мільйон менше, ніж у 2015 році. Оскільки область є прикордонною, наповнення держбюджету відбувається в основному за рахунок платежів, які адмініструють митні органи. Протягом липня надходження від митних органів зменшилося на 65 мільйонів гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Щодо надходжень з держбюджету, посадовець поінформував, що за станом на 1 серпня з врахуванням міжбюджетних трансфертів надійшло 5,1 мільярда гривень (58% від річних бюджетних призначень), з яких освоїли 4,9 мільярда. На виконання окремих цільових програм помісячним розписом асигнувань з початку року передбачали 253 мільйони, відкрили асигнувань на суму 247 мільйонів. Основана сума асигнувань припадає на підприємства вугільної галузі – ДП «Шахта №1» та «Шахта №5». У липні за бюджетною програмою державної підтримки вуглевидобувних підприємств та часткового покриття витрат собівартості готової товарної продукції ДП «Волиньвугілля» надійшли 670 тисяч гривень, які спрямовані на виплату зарплати шахтарям.

З держбюджету надійшли зміни до розпису, якими збільшили річні призначення на розвиток мережі та утримання автодоріг загального користування на загальну суму 49 мільйонів гривень, у тому числі, на липень – майже на 10 мільйонів. У липні вперше у цьому році надійшли кошти з Державного фонду регіонального розвитку у сумі 18 мільйонів гривень, всього для області передбачили 91 мільйон.

Наразі залишок невикористаних коштів, виділених з держбюджету за різними програмами, становить понад 285 мільйонів гривень. Голова ОДА Володимир Гунчик просив довести до відома керівників місцевих органів влади про кошти, які наявні, але досі не використані. Під час наради щодо бюджетів через тиждень намагатимуться з’ясувати, чому 285 мільйонів гривень «зависли» на рахунках Держказначейства і не використовуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 12:34
Гуня!Ти загальними фразами не закидай,а конкретно розкажи, кому з керівників і яку суму потрібно було освоїти.Ато картина вимальвується така,що тихенько 285млн.чекають "свойого призначення"на відповідні рахунки,в тому числі і на рахунок голови обласної держадміністрації.
волинянин Показати IP 2 Серпня 2016 14:25
гуня прилетів з ......... потрібно працювати петровичу!!!!
МИ Показати IP 2 Серпня 2016 14:31
Панове депутати! Куди поділася нова облаштована зупинка по проспекту Відродження яка була поруч з магазином "Комфорт"?
МИ Показати IP 2 Серпня 2016 14:36
Панове депутати! Куди поділася нова облаштована зупинка по проспекту Відродження яка була поруч з магазином "Комфорт"?
Анонім Показати IP 2 Серпня 2016 14:36
Шановні депутати! Куди поділась облаштована зупинка по пр.Відродження, яка знаходилась поруч з магазином "Комфорт"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus