USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

В ОДА невдоволені «чернігівським вояжером» на Волинській митниці

1 Серпня 2016 12:03
Обсяг надходжень коштів від Волинської митниці зменшується вже впродовж чотирьох місяців, тож керівництво облдержадміністрації звернеться до Кабміну та президента щодо діяльності очільника митниці Олександра Шавлака.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

Зі слів директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, в області не змінилася ситуація з невиконанням індикативних показників надходжень митних платежів і, згідно з інформацією митних органів, до кінця року не очікують виконання цих показників. За станом на минулу п’ятницю рівень виконання становив лише 82%. У зв’язку з цим голова ОДА підготував листи до Кабміну та президента.

Як поінформував начальник ГУ Держказначейства у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак, протягом липня від Волинської митниці обсяг надходжень зменшився на 65 мільйонів гривень порівняно з минулим роком.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що виникає питання до керівництва Державної фіскальної служби «чому ми його там тримаємо, цього чернігівського вояжера? Що він там робить? Квітень, травень, червень, липень – чотири місяці поспіль спостерігаємо зменшення надходжень до державного бюджету через митницю».

З його слів, невдовзі на рівні держави можуть відмовити у наданні Волині другого траншу у розмірі 48 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток, оскільки область не наповнює державний бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
манька Показати IP 1 Серпня 2016 12:33
закон енергії: якщо десь щось зникає, то в іншому місці з"ясляється... ось така ....дурня... малята...
до манька до манька Показати IP 1 Серпня 2016 14:18
Хочеться гунчику бачити свою людину на місці Шавлака, але в Києві дивляться по іншому реформування в цілому митниць і в першу чергу не тих кого бачать цікаві голови ОДА. Я думаю, що не Шавлака міняти треба, а Гунчик, правий був Гузь про гунчика!
ЗМІ Показати IP 1 Серпня 2016 15:07
Коли понад місяць митницю мордували пікетами, скерованими проти чернігівського варяга, то Гунчик зайняв (як боягуз, службіста і угодник київської влади), позицію очікування типу "хто кого?" і дивився на пікетчиків, як дивляться на ранкову гімнастику молодих голих жінок. Сьогодні вже є наслідки цієї позиції. Щоправда - негативні. 90 підприємців залишили митницю і вирішили платити мито іншим регіонам. Так учать дурнів. Гунчику дійшло, але з запізненням. Сьогодні в цій ситуації він вже "призначає" винних.Треба себе перестрахувати, щоб у Києві "не спитали". Запізніла реакція - як в жирафа. Тільки в жирафа є виправдання - довга шия і недостатнє кровопостачання в мозок. А в Гунчика шиї майже немає.
H2O Показати IP 1 Серпня 2016 15:45
увеличение поступлений таможенных платежей зависит в первую очередь от темпов внешнеэкономической деятельности, а не от того, что бизнес "куда-то уходит". Есть импорт(налогооблагаемый) в соответствии будут вам и поступления. Не надо душить курицу, которая несёт золотые яйца тогда и дефицита не будет. И таможня здесь не является виной всех бед также как и перевозчик. Это состояние нашей экономики в целом "попыт-пропозыция" так сказать(это уже на пальцах).
Москалю Показати IP 1 Серпня 2016 17:55
Мова йде про те, що фірмами, як покинули Ягодин, мито сплачується на території інших областей, а не на Волині. Чи ти цього не розумієх, долбоДятел?
Анонім Показати IP 1 Серпня 2016 22:28
Так і піщли ті фірми, яеі еришували люди Микитюка. З 1 серпня нові митні правила - от тоді й будєм пасматрєть
Волинянин Показати IP 2 Серпня 2016 02:12
Шавлак створив такі умови на митниці, щоб митні платежі цілеспрямовано ішли до сусідніх областей і не в якому разі не осідали на Волині, для наповнення місцевого бюджету та соціальних потреб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus